”KSF Median kanssa solmittu sopimus on erinomainen näyttö siitä, kuinka toimialalla voidaan tehdä tiivistä ja kaikkia hyödyttävää yhteistyötä. Samalla myös kuluttajille näkyvät palvelut paranevat yhteiskäytön myötä”, Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta sanoo.

Reuters-instituutin mukaan Suomessa online-uutisista on vuoden 2014 aikana maksanut suurempi osa väestöstä – 14 prosenttia – kuin missään muualla. Helsingin Sanomien tilaajista jo yli puolet on ottanut käyttöönsä lehden maksulliset digitaaliset palvelut ja HS:n sovellukset tavoittavat yli 150 000 lukijaa viikoittain.

”Sopimus tuo käyttöömme teknologiaratkaisun, joka nopeuttaa digitaalisia palvelujemme kehitystä. Uskomme, että digitaalinen tilausmyyntimme tulee vauhdittumaan merkittävästi”, KSF Median toimitusjohtaja Barbro Teir sanoo.

Hufvudstadsbladetilla, Östnylandilla ja Västra Nylandilla on yhteensä yli 46 000 tilaaja-asiakasta.

Sanoma tarjoaa sovellusalustojaan suomalaisten lehtikustantajien lisäksi myös kansainvälisten julkaisijoiden käyttöön.

”KSF Media liittyy mukaan kumppanuusverkostoomme, jossa ovat jo mukana Kaakon Viestinnän lehdet. Tuotamme palvelua yhden teknisen alustan ajatuksella, joka mahdollistaa verkoston jäsenille pitkäjänteisen, kustannustehokkaan ja erittäin nopean kehitysvauhdin uusiin digitaalisiin palveluihin”, Sanoman sovellusalustayhteistyöstä vastaava Vesa Lindqvist sanoo.