Omat lempivideonsa Carte Blanche –avajaisnäytöksessä keskiviikkona esittelee oululaisyhtye Satellite Stories, ja retrospektiivinäytöksessä lauantaina syvennytään palkitun musiikkivideo-ohjaaja Hannu Aukian töihin. Elokuvaohjelmistossa on muun muassa ylistetty Amy-dokumentti, Elliot Smithin uraa valottava Heaven Adores You ja maailman epätodennäköisimmästä sinfoniaorkesterista kertova Landfill Harmonic.

Viiden päivän aikana OMVF esittää 388 uutta kotimaista musiikkivideota, joista kilpailunäytösten 102 teosta kilpailee pääpalkinnoista. Kulttuuritalo Valveella esitettävien kilpailunäytösten teemoja ovat mm. Aistien valtakunta, Naapurien seinien takana, Menneisyyden haamut ja Hullu rakkaus. Katselmusvideot esitetään ravintola Snooker Timessä keskiviikosta lauantaihin.

Tuomaristossa voittajavideoista päättävät elokuvantekijä ja Fonal Records -levy-yhtiön pääjehu Sami Sänpäkkilä, palkittu valokuvaaja Perttu Saksa ja englantilaisen Radar-musiikkipalvelun perustaja Caroline Bottomley. Pääpalkintojen Kultapumpelin ja Teinipumpelin rinnalle on tänä vuonna lisätty kuvaajien palkinto Linssipumpeli ja jälkituotannon palkitseva Postpumpeli.

Myös yleisö saa äänestää oman suosikkinsa kaikkien 388 videon joukosta. Äänesysaikaa on lauantaihin 29. elokuuta klo 14 saakka. Jo samana iltana parhaat videot palkitaan Pumpeligaalassa Uudella Seurahuoneella.

Musiikkivideonäytösten ja -elokuvien lisäksi ohjelmistossa on keskustelutilaisuuksia, mestariluokkia ja elävää musiikkia. Silakkaklubeilla elävää musiikkia tarjoillaan pitkin viikkoa: 45 Specialissa esiintyvät Kultapumpeli-videosta tuttu Le Roi keskiviikkoillassa ja uutta levyä työstävä Pintandwefall perjantaina. Oulussa ensimmäistä kertaa esiintyvä Horse Attack Sqwad soittaa Never Grow Oldissa lauantaina. Oulu Showcase esittelee joukon kovia oululaisartisteja perjantaina ja lauantaina Bingolla, Kahvila Makasiinilla ja 45 Specialissa.