”Väärien” profeettojen valheita on taloudessa vaikea paljastaa, mutta silti talouspolitiikassa toiset käsitykset ovat toisia perustellumpia. Kriisien aikana talousopit joutuvat koetukselle ja uudet opit syrjäyttävät vanhoja. Millaiseen talousoppiin kannattaisi nojautua nykyisen kriisin voittamiseksi? Kirjan pääpaino on 1930-luvun ja sotien jälkeisissä kokemuksissa, mutta Korkman jäljittää talousoppien aatteellisia juuria Aristoteleesta alkaen.

Valtiotieteen tohtori, Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman on Suomen arvostetuimpia talouden asiantuntijoita. Hän on toiminut mm. ETLA:n ja EVA:n toimitusjohtajana ja Euroopan unionin ministerineuvoston talouspoliittisen osaston (Ecofin) pääjohtajana. Suurelle yleisölle hän on tullut tutuksi selkeänä ja rakentavana julkisena keskustelijana ja kolumnistina. Korkmanin kirja Talous ja utopia oli menestys ilmestyessään vuonna 2012.