Tubecon oli saanut ammattilaisseminaarin tilat Ylen studiotalosta. Pääsylipun hinta oli 395 euroa.

Nousuniemi kirjoittaa Kalevassa 20. elokuuta , että ”tilaisuudessa Youtuben ylivertaisuutta todisteltiin vuoron perään. Tubettajien lisäksi lavalla nähtiin muun muassa mainosmyyjiä ja Googlen brändi-ihminen, joka antoi todistuksensa Youtuben suuruudesta”.

Nousuniemi kysyy, onko Ylen kansainvälisille suuryrityksille tarjoama vetoapu varmasti Ylen julkisen palvelun tehtävä.

Yleisradio ei saa Yleisradiolain mukaan harjoittaa mainontaa eikä tuottaa sponsoroitua ohjelmaa.

Yleisradiolain 5 luku 12 §

Mainonnan kielto
Yhtiö ei saa lähettää mainontaa televisio- tai radio-ohjelmistojensa eikä muiden eri televerkoissa tarjoamiensa julkisen palvelun tehtävään kuuluvien sisältöpalveluiden yhteydessä. Yhtiö ei saa tuottaa sponsoroitua ohjelmaa.