Vanhojen huonekalujen ja esineiden markkinat ovat siirtymässä verkkoon. Jos niitä etsivä vierailee vain suurilla kauppapaikoilla, hän voi joutua käymään läpi suuren määrän epäkiinnostavaa tavaraa.

AntiikkiShop antaa kauppiaille ja yksityisille mahdollisuuden markkinoida esineitään verkossa juuri tähän aihepiiriin erikoistuneen sivuston kautta. Antiikki & Design -lehden verkkosivujen AntiikkiShopissa myyjä ja ostaja ovat suoraan yhteydessä toisiinsa ilman välikäsiä.

– Moni antiikkikauppias on ilahtunut tästä mahdollisuudesta, sillä harvalla on aikaa ja mahdollisuutta perustaa omaa verkkokauppaa, kertoo päätoimittaja Maija Toppila.

– Antiikin, vintagen, designin ja taiteen ostaminen ei ole tavallista nettikauppaa, sillä jokainen esine on yksilö. Niinpä AntiikkiShop on enemmänkin markkinointikanava. Asiakas tutustunee kohteisiin myyjän luona ennen varsinaista kaupantekoa.

– Luomme AntiikkiShopista alan harrastajien ja ammattilaisten kohtauspaikan, jonka ympärillä on paljon muutakin aiheeseen liittyvää sisältöä. Sitä tarjoaa jo nyt lehtemme oma verkkosivusto, sanoo Antiikki & Designia julkaisevan Fokus Media Finlandin kustantaja Markku Hurmeranta.