JSN on joutunut toteamaan usein keskusteluissaan, että huonoa journalismia pitää suvaita sananvapauden nimissä samalla tavoin kuin typeriä mielipiteitäkin. JSN:lle ei sen sijaan tuota minkäänlaisia vaikeuksia sanoa selvästi, milloin jokin väline on lyönyt laimin jotain kohtaa Journalistin ohjeista. Tämä näkyy siinä, että langettavien päätösten osuus JSN:n kaikista ratkaisuista on ollut nousussa viime vuosina. Olemme ylittäneet tänä vuonna jo 50 prosentin maagisen rajan, Uimonen kirjoittaa blogissaan.

”Jossakin kulkee kuitenkin raja myös siinä, mitä poliitikosta saa sanoa. JSN antoi esimerkiksi vuonna 2010 Iltalehdelle langettavan päätöksen erään naiskolumnistin kirjoituksesta, jossa tämä luonnehti itsensä surmannutta kansanedustajaa Toni Halmetta erittäin ala-arvoisin ilmauksin. Halme oli perussuomalainen.”