Uusi sovellus toimii vuoden 2013 jälkeen julkaistuissa malleissa, joissa on valmistajan sovelluskauppa. Sovellus on saatavissa laitteen kautta käytettävästä sovelluskaupasta ja se on maksuton.

Sony Bravia -televisioissa toimiva Areena-sovellus on parhaillaan Sonyn hyväksynnässä ja se julkaistaan heti kun sovellus on hyväksytty. Jo useamman vuoden Sony Bravia -laitteissa toiminut nykyinen Areena-palvelu jatkaa myös toimintaansa toistaiseksi.

Areena-sovellusten kautta on mahdollista katsoa kaikki Areenassa näkyvät tv-ohjelmat, myös vain Areenassa lähetettävät live-lähetykset. Kanavalähetyksiä äly-tv-laitteiden Areena-sovelluksissa ei ole.

Viime syksynä Yle julkaisi Samsungin äly-tv-laitteissa toimivan Areena-sovelluksen. Tänä vuonna julkaistiin myös Areenan Android-sovellus, joka toimii Android-pohjaisilla äly-tv-laitteilla sekä televisioihin liitetyillä Android-lisälaitteilla.

Televisioiden lisäksi Areenan Android- ja iPad-sovellukset tukevat Googlen Chromecast-lisälaitetta, joiden avulla Areenaa voi katsoa millä tahansa HDMI-liitännällä varustetulla televisiolla.

Yle on toteuttanut äly-tv-sovellukset yhdessä ruotsalaisen Accedon kanssa.

Älytelevisiolla tarkoitetaan vastaanotinta, jolla voi puhelinten ja tablettien tapaan asentaa ja käyttää sovelluksia ja jossa on verkkoyhteys.