ProComin mukaan 1960-luvulla syntynyt Maanpuolustuskurssit on esimerkki siitä, kuinka viestinnän keinoin osallistetaan Suomen johtajia ja päättäjiä osaksi puolustusvoimien toimintaa. Kurssin sisältöä on kehitetty määrätietoisesti palautteiden perusteella niin, että myös poikkeavat mielipiteet ja näkemykset tulevat esille. Kurssin käyneiden suositteluluvut ovat huikeat. Maanpuolustuskurssit luovat todellisia luottojoukkoja, joiden varaan rakennettu sosiaalinen pääoma on poikkeuksellisen vahvalla pohjalla, vaikka puolustusvoimat kohtaakin budjetti- ja legitimiteettihaasteita jatkuvasti.

Vuoden viestintäammattilainen, Communiké-viestintätoimiston omistaja, YTM Heidi Korva palkitaan työstään vastuullisuusviestinnän parissa. Kansainvälisen Vaatevallankumous-hankkeen veturina Korva on lähtenyt muuttamaan sekä teollisuuden että kuluttajien asenteita ja tottumuksia vastuullisemmiksi. Kampanjointia on käyty myönteisessä hengessä sosiaalisessa mediassa hyvin pienellä budjetilla. Korva on saanut kampanjatyöhön mukaan vapaaehtoisia suunnittelijoita, opettajia ja julkisuuden henkilöitä. Korvalla on näyttöä myös Reilun kaupan onnistuneesta viestinnästä.

Elämäntyöpalkinnon saaneen, Veikkauksen entisen viestintäjohtaja Ilkka Juvan ura viestinnän parissa on monipuolinen. Hän on toiminut paitsi innovatiivisena yritysviestinnän johtajana myös analyyttisistä kyvyistään tunnettuna toimittajana, kirjoitustaidostaan kiitettynä kolumnistina sekä näkemyksellisenä päätoimittajana. Julkisen sanan neuvoston varapuheenjohtajuus sekä useat viestinnän luottamustoimet kertovat Juvan laaja-alaisesta ja arvostetusta osaamisesta koko viestinnän ja journalismin mediamurrosta kuvastavassa kentässä.

Ministeri Alexander Stubb palkittiin Vuoden johtajana. Stubb tuo politiikkaan raikkaan tuulahduksen persoonallisesta oman esimerkin voimalla johtamisesta. Hän on suora ja nopea, mutta silti inhimillinen. Stubb on kieli- ja seurustelutaidoiltaan tyylikäs Suomen edustaja maailmalla. Vastaavaa modernin viestintäteknologian hyödyntäjää ei ole vielä politiikassa nähty. Stubb jakaa ja kommentoi sosiaalisessa mediassa asioita niin päätöksenteosta kuin ihmisistä ja ilmiöistä. Stubb ei alistu arvokonservatismin konventionaalisuuden vaatimusten paineiden alla vaan kiitää lannistumatta, tyylilleen sekä arvoilleen uskollisesti, eteenpäin.

ProComin viestintäpalkintoehdotukset on kerätty jäsenistöltä. Lopullisen valinnan teki tuomaristo, johon kuuluivat professori Vilma Luoma-aho Jyväskylän yliopistosta, ProComin puheenjohtaja Taina Pieski, YLEn Yhteiskunta-toimitusryhmän päällikkö Riikka Venäläinen, Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä sekä ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin.

Lja neljässä kategoriassa. Perinteisimmät palkinnot ovat lyhyt ja pitkä riimusauva. Järjestön edeltäjä Tiedotusmiehet ry luovutti ensimmäisen riimusauvan vuoden 1977 Tiedottaja-päivillä kunniapuheenjohtaja Veli Virkkuselle. Riimusauva on puinen riimukalenteri, josta seurattiin päivien kulkua vuosisatojen ajan.