Ilmeen uusiminen sekä sen tuominen tuotteisiin ja palveluihin on osa isompaa brändistrategian kehitysprojektia, joka viedään läpi tämän ja seuraavien vuosien aikana. Yhtenäisellä brändijohtamisella ja visuaalisella ilmeellä pyritään auttamaan Alman asiakkaita hahmottamaan paremmin yhtiön monipuolisen sekä jatkuvasti kehittyvä palvelukokonaisuus. Alma Media haluaa tulevaisuudessa näyttäytyä yhtenä tuoteperheenä.

”Alman brändiä tuodaan vuoden 2015 aikana aiempaa aktiivisemmin esiin tuotebrändiemme rinnalle tukemaan yhteistä esiintymistä etenkin mainostajien suuntaan. Tämä on luonnollinen jatkumo ja tuki Alman strategiassa painottuvalle markkinointiratkaisujen yhteismyynnille”, kertoo Alma Median viestintäjohtaja Rauno Heinonen.

Ilmeen ytimessä digitaalinen DNA

Alma Median brändi- ja yritysvastuupäällikkö Sanna Forsström-Hack kertoo uuden ilmeen toisaalta säilyttävän Alman tunnistettavuuden, mutta tuovan siihen mukaan vahvemmin tämän päivän digitaalisuuden sekä dynaamisen, rikkaan visuaalisen maailman.

”Digitaalisen osaamisemme lisäksi halusimme tuoda visuaaliseen ilmeeseen näkyväksi myös sen, että Alma Media on kestävään kehitykseen sitoutunut, vastuullinen mediatalo”, toteaa Forsström-Hack.

Alma Median uudistuneen ilmeen on suunnitellut bränditoimisto Grow.

”Uusi digitaalinen mediamaailma on paljon joustavampi ja se koostuu erittäin suuresta määrästä tietolähteitä. Tämä näkyy Alma Median uudessa visuaalisessa identiteetissä. Käyttäjille Alman mediamaailma on kuin mosaiikki, josta hän voi valita mieleisensä osasen riippuen siitä, millaista elämystä tai tietoa hän sillä hetkellä hakee,” kuvailee Grow’n Managing Partner Andreas Rosenlew.