Yhtiö luo uuden tuotantorakenteen uutistoimintaansa, uudistaa kaupallisen organisaation toimintamalleja sekä aloittaa samalla koko henkilöstöä koskevat YT-neuvottelut.

Osana muutosprosessia MTV Oy aloittaa tuotannollisista ja taloudellisista syistä koko henkilöstöä koskevat YT-neuvottelut, joiden arvioitu vähennystarve on 55-75 henkilötyövuotta. Tästä noin 40-50 henkilötyövuoden vähennystarve kohdistuu kaupallisiin toimintoihin ja loput muihin toimintoihin. Lisäksi kaupallisen organisaation rakennetta ja toimintamallia on tarkoitus uudistaa merkittävästi.

Uusi uutisyhtiö tekee sisällöt

Uutisyhtiössä aloitetaan YT-neuvottelut. Neuvottelut liittyvät toiminnan uudelleenorganisointiin sekä tehostamiseen, ja niiden arvioitu vähennystarve on 40-50 henkilötyövuotta. Uutistoiminnan journalistinen johto ja päätoimiset uutisankkurit siirtyvät samassa yhteydessä MTV Oy:n palvelukseen.

”Lähdemme rohkeasti luomaan uutta, digitaaliseen aikakauteen sopivaa uutisten tuotantorakennetta ja toimintatapaa. Suunnitellut muutokset koskevat tuotantoprosesseja, mutta uutistoiminta jatkuu entiseen tapaansa. Yleisö voi jatkossakin nauttia Huomenta Suomesta, Seitsemän ja Kymmenen Uutisista sekä vahvasta verkko- ja mobiiliuutisoinnista”, vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila lupaa.

Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila toimii uuden uutisyhtiön hallituksen puheenjohtajana ja varmistaa täten uutistoiminnan jatkuvuuden ja riippumattomuuden myös jatkossa.

”Pidämme MTV:llä hyvin tärkeänä sitä, että suomalainen mediakenttä on jatkossakin mahdollisimman moniarvoinen. Tästä syystä haluamme, että yleisö ei ole esimerkiksi tv-uutisten osalta vain Yleisradion uutisten varassa”, Ylä-Anttila toteaa.

Muutosten myötä MTV Oy:n roolina on jatkossa sisältöjen hankinta ja niiden kaupallistaminen.

Toimitusjohtaja Heikki Rotkon mukaan uudistuksia on luvassa myös jatkossa.

”MTV:n voimakas uudistuminen jatkuu tulevina vuosina. Rakennamme MTV:stä johtavan suomalaisen digiyrityksen, joka pystyy entistä monipuolisemmin, laadukkaammin ja kohdennetummin tuottamaan elämyksiä kaikille suomalaisille”, toimitusjohtaja Heikki Rotko toteaa.