Lokakuussa ilmestyvä Paulo Coelhon Maktub koostuu kirjailijalle tärkeästä valikoimasta tarinoita, joiden yhteisenä nimittäjänä on oman tiensä löytäminen. Coelho muistelee menneitä ja elettyä elämäänsä. Hän on koonnut kirjaan ikimuistoisia katkelmia tärkeistä kirjoista, oppimestarin opetuksia, ystävien kertomuksia, elettyjä hetkiä ja kuulemiaan taruja. Käännös on Sanna Pernun käsialaa, Bazar kertoo tiedotteessaan.

Coelhon klassikkoteoksista Alkemistista sekä Valon Soturin käsikirjasta julkaistaan upeat, kovakantiset lahjakirjapainokset. Lisäksi kesäkuussa ilmestyy Uskallus – kalenteri 2016.

Jännitystä historiasta nykyhetkeen

Kesäkuussa ilmestyvä Mykkä tyttö on Michael Hjorthin ja Hans Rosenfeldtin koukuttavan dekkarisarjan neljäs osa. Sebastian Bergmanin ja henkirikosyksikön tutkimuksista kertovan sarjan aiemmat osat ovat Mies joka ei ollut murhaaja, Oppipoika ja Tunturihauta. Carlstenin perhe löytyy julmasti murhattuna kodistaan Torsbyssä. Äiti, isä ja kaksi pikkupoikaa on ammuttu lähietäisyydeltä haulikolla. Kriminaalipsykologi Sebastian Bergman ja henkirikosyksikkö kutsutaan tutkimaan tapausta. Kirjan on suomentanut Jaana Nikula.

Christian Rönnbackan Kylmä syli on neljäs Antti Hautalehto -dekkari. Porvoolaisen komisarion ja hänen tiiminsä on sukellettava hyytäviin vesiin. Heidän on selvitettävä, onko katoaminen pelkkää sattumaa vai onko liikkeellä murhaaja, sillä Hautalehdon tiimi ei aio antaa pahan kulkea vapaana.

Gard Sveenin esikoisromaani Raskaat varjot (Den siste pilegrimen) on saanut paitsi kotimaansa Norjan merkittävimmät jännityskirjallisuudelle jaettavat tunnustukset, myös parhaalle pohjoismaiselle rikosromaanille myönnettävän Lasiavainpalkinnon vuonna 2014. Elokuussa ilmestyvää, Arja Kanteleen kääntämää romaania on kiitetty jäntevästä juonesta, elävästä ajankuvasta ja pureutumisesta sotahistorian kipeisiin tapahtumiin, kuten vaiettuihin teloituksiin.

S. J. Watsonin psykologinen trilleri ja toinen romaani Kaksoiselämä solmii intohimojen, syyllisyyden ja rakkauden punoksen, josta on vaikea selviytyä vahingoittumattomana. Kuinka pitkälle kannattaa mennä päästäkseen perille toisen salaisuuksista? Se selviää lokakuussa, kun Laura Beckin suomentama kirja ilmestyy kauppoihin.

Robert Wilsonin Sevillan sokea mies on mestarillinen teos. Tunnettu ravintoloitsija löydetään kotoaan kuolleena, tuoliin sidottuna television edestä. Yleensä rauhallinen ja analyyttinen murharyhmän ylikomisario Javier Falcón on järkyttynyt näkemästään. Mitä niin kauheaa uhri on pakotettu katsomaan, että kuolemakin on ollut lopulta helpompi tie? Vahvat henkilöhahmot, autenttiset miljöökuvaukset ja koko ajan läsnä oleva jännitys tekevät elokuussa ilmestyvän kirjan lukemisesta suuren nautinnon. Käännöksestä vastaa Seppo Raudaskoski.

Alan Bradleyn Hopeisen hummerihaarukan tapaus on kolmas osa Flavia de Luce -dekkarisarjassa, jossa nuori sankaritar ratkoo murhatapauksia 1950-luvun Englannissa. Elokuussa ilmestyvässa teoksessa hurmaava yksitoistavuotias harrastelijasalapoliisi Flavia de Luce uskaltautuu kylän markkinoilla mustalaisnaisen telttaan ja järkyttyy kuulemastaan ennustuksesta pahanpäiväisesti. Kirjan on suomentanut Maija Heikinheimo.

Michael Mortimer on salanimi, jonka taakse kätkeytyy kirjailijakaksikko Daniel Sjölin (s.1977) ja Jerker Virdborg (s. 1971). Heidän tuotantoaan on huomioitu useilla kirjallisuuspalkinnoilla. Sarjan ensimmäinen osa Neitsytkivi (Jungfrustenen) julkaistiin suomeksi kesällä 2014. Nyt kesäkuussa julkaistava Fossiilivaltiatar on sarjan toinen osa. Nuori biologian opiskelija Ida Nordlund jatkaa isäpuolensa Lassen kanssa merkillisen fossiilin etsintää. Heidän on päästävä Moskovaan ja löydettävä Idan isoäiti Alma ja vuosisatoja vanhan fossiilin kolme muuta osaa. Käännös on Susanna Paarman käsialaa.

Bernard Cornwellin Tyhjä valtaistuin on Uhtred-sarjan seitsemäs osa, ja taattua Cornwell-laatua. Nyt Wessexin ja Mercian joukot ovat liittoutuneet tanskalaisia vastaan, mutta epävakaus ja viikinkien hyökkäyksien jatkuva uhka varjostavat Britannian valtakuntien rauhaa. Mercian valtias Aethelred kuolee ilman perillisiä, ja pöytä on katettu taistelulle valta istuimesta. Kirja ilmestyy lokakuussa, ja sen suomennoksesta vastaa Ulla Lempinen.

Reissua ja romantiikkaa lomalukemiseksi sekä pimeneviin syysiltoihin

Kate Mortonin Kaukaiset hetket -romaanissa yli viisikymmentä vuotta kadoksissa ollut kirje Milderhurstin linnasta löytää perille ja järkyttää Edie Burchillin äidin. Keneltä kirje on? Mikä ja missä on Milderhurstin linna? Ja mitä tekemistä sillä on Edien kylmäkiskoisen äidin kanssa? Kaukaiset hetket on taattua Kate Mortonin laatua! Romaani ilmestyy syyskuussa ja suomennoksesta vastaa Natasha Vilokkinen.

Katherine Pancolin Mimmit ovat rohkeita, ottavat suuria askeleita ja ylittävät esteitä. Voittajaksi haluavan on oltava valmis ottamaan riskejä. Menestys ei kuitenkaan koskaan tule ilmaiseksi. Mimmit 2 ja Mimmit 3 ovat jatkoa tarinalle, joka alkoi teoksessa Mimmit. Syyskuussa ilmestyvän trilogian kolmannen osan on kääntänyt Pirkko Biström.

Sarah Larkin Valkoisen pilven maassa varaton kotiopettajatar Helen Davenport vastaa lehti-ilmoitukseen, jossa Uuden-Seelannin kunnialliset naimattomat miehet etsivät vaimoa. Kirjeen perusteella herrasmieheltä vaikuttava viljelijä lähettää vastauksen Helenin kirjeeseen, ja matka uuteen maahan alkaa näyttää hienolta mahdollisuudelta. Valkoisen pilven maa kuvaa upeasti ystävyyttä, rakkautta ja siirtomaa-ajan ihmisten unohtumattomia kohtaloita. Valkoisen pilven maa ilmestyy elokuussa, ja suomennoksesta vastaa Sanna van Leeuwen.

Mamen Sánchezin kesäkuussa ilmestyvä romaani On ilo juoda teetä kanssasi tarjoaa lukijalle herkullisen kattauksen pieniä viittauksia kirjallisuuden klassikkoteoksiin. Se on hilpeä ja ihastuttava hyvän mielen kirja, johon jokainen kirjoja rakastava lukija ihastuu. Parasta nautittuna teen kera! Hyvän mielen seikkailu vie lukijan Espanjaan, jossa komisario Manchego saa tutkittavakseen Atticus Craftsmanin katoamiseen liittyvän tapauksen. Suomennoksesta vastaa Satu Ekman.

Naposteltavaa ja napakkaa elämänhallintaa

Kiinnostavien kotimaisten keittokirjojen sarja jatkuu. Syyskuussa ilmestyy helsinkiläisen Copas y Tapas -ravintolan herkullinen tapaskirja, jonka suomalaisista raaka-aineista valmistetut herkut syntyvät helposti myös kotikeittiössä. Kirjan houkuttelevat valokuvat innostavat kokeilemaan reseptejä, ja ateriaa täydentävä viini löytyy ravintolan sommelierin ohjeilla. Copas y Tapas -kirjaan on koottu vuosien varrella kertyneitä reseptejä aina klassikoksi muodostuneista yleisön suosikeista ravintolan tuoreimpiin tuotoksiin. Kirjan resepteistä vastaavat Jari ja Aleksi Lahdenoja sekä Miikka Väisänen. Kirjan upeat valokuvat on ottanut Lasse Lecklin.

Suosittu norjalaiskirjailija ja mentaalivalmentaja Erik Bertrand Larssen laittaa lukijansa koville lokakuussa ilmestyvän Helvetinviikon myötä. Armeijassa helvetinviikko tarkoittaa sekä fyysisesti että psyykkisesti äärimmäisen rankkaa, usein pääsykokeeseen liittyvää harjoitus jaksoa. Erik Bertrand Larssen on tehnyt siitä siviilimuunnelman, jonka kuka tahansa voi toteuttaa. Päivi Kivelän kääntämän Helvetinviikon tarkoituksena on saada ihminen miettimään elämäänsä ja tavoitteitaan, korjaamaan tapojaan ja koettelemaan rajojaan, ylittämään itsensä.

Joulua jännitetään koko perheen voimin

Pukinkonttiin ajoitettu kotimainen lastenkirjauutuus on Typy ja tonttu. Joulunodotus on parasta mitä Typy tietää. Paitsi jos joutuu tympeän Bertta-tädin luokse. Mutta pahinta kaikesta on se, ettei täti välitä joulusta vähääkään. Onneksi Bertta-tädin yläkaapista löytyy laatikko, jonka sisällä on yllätys. Marraskuussa ilmestyvä Typy ja tonttu on Sanna Iston ja Eppu Nuotion ensimmäinen yhteinen teos. Kirjan hurmaava kuvitus on Sari Airolan käsialaa.