Voi olla, että kilpailu katsojista on pakottanut Yleisradion hautaamaan Ajankohtaisen kakkosen ja A-studion. Populistiset keskustelut, joissa kansalaiset saavat huutaa täyttä kurkkua toisilleen, uppoaa ilmeisesti paremmin yleisöön kuin asiallinen reportaasi haastatteluineen. Yleisradiolle on tärkeää saada isot katsojaluvut, jotta eduskunta jaksaa tuputtaa rahaa valtiolliseen tiedotuslaitokseen.

Yleisradion tehtävänä on kuitenkin toimia kansakunnan sivistäjänä ja korkeatasoisena journalistisena mediana. Sen tehtävänä on puuttua epäkohtiin ja paljastaa väärinkäytöksiä. Median roolina on myös toimia demokratian vahtikoirana. Nyt lehdistö ei enää pysty ihan samaan kuin ennen koska sen voimavarat ovat heikenneet aikalailla viime vuosina. Jäävätkö siis esimerkiksi laajat ympäristörikokset, kuten takavuosien Lievestuoreen myrkkypäästöt, pimentoon? Eikö mikään media enää pengo oikeita skuuppeja?

Yleisradion toiminta merkitsee sitäkin, että suomalaiset jäävät laadukkaan journalistisen median takahikiäksi. BBC ja muut isot kielialueet kykenevät tekemään myös reportaaseja ja makasiineja. On sääli, että Yleisradio toimii näin populistisesti ja tyhmentää suomalaisia.