Valtteri Niirasella on laaja-alainen osaaminen tekijänoikeuden alalta. Hän on kirjoittanut tietokirjoja tekijänoikeudesta, työskennellyt uransa aikana muun muassa tekijänoikeusneuvoston päätoimisena sihteerinä, tekijänoikeus- ja medialainsäädännön asiantuntijana sekä johtajana media-alan järjestöissä. Hänellä on myös useita luottamustehtäviä, jotka liittyvät suoraan tai välillisesti tekijänoikeuksiin. Lisäksi Niirasella on pitkäaikainen kokemus toimitusjohtajan tehtävistä sekä koti- että ulkomailla.

Kopioston nykyinen toimitusjohtaja Pekka Rislakki jatkaa Kopioston palveluksessa 31.5.2015 saakka siirtyäkseen tämän jälkeen uusiin tehtäviin.

Kopiosto on Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö. Vuonna 1978 perustettuun Kopiostoon kuuluu 45 eri kulttuurin ja viestinnän alojen järjestöä