Tunnustustuoli-palkinnon yleisinä valintakriteereinä ovat muun muassa tehokas tiedottaminen ja oikeiden asioiden löytäminen tietotulvasta sekä kansainvälisten tuulien seuraaminen ja niiden soveltaminen suomalaiseen elämänmenoon.

Tämänkertaisen valinnan perusteiksi mainitaan: Mere on tiedottamisen pitkä linjan ammattilainen, joka seuraa asumisen ja sisustamisen eri osa-aloja aktiivisesti eri medioissa, tiedottaa uutuuksista oikeaan aikaan ja osaa hankkia sisustustoimittajien toiveiden mukaisesti materiaalia eri juttutyyppeihin ja julkaisuihin.

Lisäksi perusteissa Mereä pidetään luotettavana yhteistyökumppanina, jonka apuun sisustustoimittaja voi luottaa erikoisissakin rekvisiitta- tai kuvapyynnöissä kiireistenkin aikataulujen keskellä.

Meren työ tähtää siihen, että Keskon rauta- ja sisustuskaupan ketjuissa, esim. K-raudassa ja Rautiassa myytävät tuotteet näkyisivät lehtiartikkeleissa, sosiaalisessa mediassa ja muissa medioissa. Reviiri laajenee jatkossa myös Askon ja Sotkan suuntaan.

– Pyrin palvelemaan toimittajia mahdollisimman hyvin. Olen siitä onnellisessa asemassa, että saan työni puolesta olla tekemisessä asioiden kanssa, joita varmasti seuraisin myös harrastuksenani, Mere sanoo.