Yle TV2 -kanavan Siskonpeti palkittiin vuoden parhaana komedia- ja sketsiohjelmana. Ohjaaja ja käsikirjoitustiimin vetäjä Anna Dahlman ja tuotantoyhtiö Yellow Film & TV Oy. Pääosissa Niina Lahtinen, Sanna Stellan, Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä.

Yle TV2 -kanavan SuomiLOVE voitti vuoden parhaan viihdeohjelman palkinnon. Sarjan ovat ohjanneet sekä käsikirjoittaneet Aleksi Sariola ja Mika Kurvinen. Tuotantoyhtiö Eyeworks Finland Oy.

Vuoden parhaan musiikkiohjelman palkinnon vastaanotti Sami Yaffa – Sound Tracker. Yle Teemalla esitetyn sarjan on ohjannut Otso Tiainen ja tuottanut Gimmeyawallet Productions Oy.

Ville Haapasalon seikkailu, Yle Teemalla esitetty Jäämeri 30 päivässä palkittiin parhaana Lifestyle-ohjelmana. Tuotantoyhtiö Aito Media Oy.

Parhaan ajankohtais- ja asiaohjelman voiton vei Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin juontama Docventures, joka nappasi samaisen palkinnon myös viime vuonna. Yle TV2-kanavan sarjan on tuottanut Gimmeyawallet Productions Oy

Voiton vuoden parhaan lasten- ja nuortenohjelman kategoriassa vei nyt jo toisena vuotena peräkkäin #lovemilla3. Yle TV2-kanavan sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Teemu Nikki, toisena käsikirjoittajana Jani Pösö. Pääosissa Milka Suonpää, Joel Hirvonen, Pauliina Suominen, Teemu Nieminen, Elina Knihtilä ja Jouko Puolanto. Tuotanto It´s Alive Films Oy.

Parhaan miesnäyttelijän palkinnon pokkasi Jussi Vatanen roolistaan Yle TV1-kanavan komediasarjassa Kimmo. Krista Kosonen palkittiin parhaana naisnäyttelijänä roolistaan Yle TV2-kanavan draamassa Toisen kanssa.

Hannu Kahakorpi sai Televisioakatemian elämäntyöpalkinnon Kotikadun, ensimmäisen jatkuvajuonisen perhedraaman, kehittämisestä ja tuottamisesta Yle TV1:n primetime-ohjelmistoon.

Yle Draaman tilaaja Olli Tola sai yhden Televisioakatemian hallituksen jakamista Vuoden tv-teko -erikoispalkinnoista. Vuoden tv-teko -palkinnot jaettiin hienojen ohjelmien (kuten Yle TV2 -kanavan Syke-sarjan) mahdollistamisesta.

Televisioakatemian järjestämässä Kultainen Venla -kilpailussa alan ammattilaiset ja televisiokatsojat valitsevat vuoden 2014 parhaat kotimaiset ohjelmat ja esiintyjät.

Esituomaristoon, joka rankkasi lähes 160 ehdokkaan joukosta finalistit, kuuluivat Televisioakatemian
hallituksen jäsenet Antti Väisänen (pj.), Riitta Pihlajamäki, Kristiina Werner-Autio, Jani Hartikainen,Toni
Flyckt, Mikko Silvennoinen ja Stiina Laakso sekä kutsuttuina asiantuntijoina Rostislav Aalto, Pauli
Kopu, Kaisa Pylkkänen, Heli Ruotsalainen, Pekka Seppänen, Jonathan Tuovinen sekä TV-maailma lehteä edustanut Marko Lysmä. Finalisteista lopulliset voittajat valitsi Televisioakatemiaan kuuluvat reilut 400 televisio-alan ammattilaista.

Televisioakatemia ry on Yleisradio Oy:n, MTV Oy:n, Sanoma Media Finland Oy:n ja SATU ry:n perustama on yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kotimaisten televisio-ohjelmien arvostusta. Vuonna 2013 jäseneksi liittyi SBS Discovery Television Oy ja 2014 Fox International Channels Oy.