Uuden toimintatavan edellyttämät yt-neuvottelut aloitetaan 14.1. Neuvottelut koskevat noin 400 työntekijää. Yt-neuvotteluilla ei tavoitella henkilövähennyksiä, kertoo  Yle Alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

”Uudistus vahvistaa Ylen alueellista toimintaa. Haluamme vastata suomalaisten mediankäytön muutokseen. Otamme käyttöön uusia teknisiä välineitä ja ratkaisuja median tekemiseen ja hyödynnämme niitä alueellisessa läsnäolossa nykyistä paremmin. Ylen pitää tehdä suomaisille entistä vaikuttavampia ja läheisempiä sisältöjä. Meidän pitää avata tärkeiden päätösten taustoja ja nostaa esiin oleellisia puheenaiheita kaikkialla Suomessa, kaikissa välineissämme eli radiossa, televisiossa ja verkossa”, sanoo Jyri Kataja-Rahko.

Ylen alueiden yt-neuvottelut päättyvät helmikuussa ja uudistus toteutetaan huhtikuun lopulla.