Uudet lehdet vuonna 2014 ovat Anun vaikeat ristikot, Apu Terveys, Angry Birds -lehti, Conceptis japanilaiset ristikot, ET Terveys, Fingerpori ristikot, Herkku Leivonta, Jahdissa, Jalkapallolehti, Kaikkien aikojen jouluherkut, Kauneimmat Askartelut, Lapsen Paras, Match, Mobilisti 2000, Olla55+, Parhaat Kotiblogit, Ristikko Potti, Real Life, Sanaristi, Sudoku Remix sekä Viivi ja Wagner ristikot.

Kaikki tämän vuoden uutuudet ovat yleisölehtiä. Suurimmillaan uuden lehden painos on 90 000. Yhtään asiakaslehteä tai ammatti- ja järjestölehteä ei ole ilmoitettu tilastoihin kuluvana vuonna.

Aikakauslehdeksi lasketaan lehti, joka ilmestyy säännöllisesti vähintään kerran vuodessa. Mainosten osuus ei aikakauslehdessä ylitä toimituksellisen sisällön osuutta. Lehti voi painettuna olla kooltaan, muodoltaan ja painomateriaaliltaan millainen tahansa ja digitaalisena luettavissa millä laitteella tahansa.

– Median digitalisoitumisesta huolimatta joka vuosi syntyy uusia painettuja lehtiä. Näyttää siltä, että erityisesti eri alojen harrastajat arvostavat sitä, että asiantuntija kokoaa lehteen heille tärkeät asiat. Ristikot ovat myös edelleen suosittua ajanvietettä ja aivojumppaa, toteaa Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimusjohtaja Saara Itävuo.

Dagmar Oy kerää Aikakausmedialle neljännesvuosittain tiedot uusista lehdistä. Tilastosta on mahdollista hakea tietoa uusien lehtien lehtityypeistä, levikeistä, painosmääristä ja ilmestymiskerroista.