Pilveä käytetään erityisesti kommunikaatioon. Pilvipalveluissa ovat mukana muun muassa sähköpostit, tietokantojen tallennus ja ohjelmistopalvelut.

Miksi Suomessa ollaan näin paljon muita edellä? Meillä on luotettavat pilvipalveluiden tuottajat, joilla tietoturva on hallussa. Myös ohjelmistot ovat toimivia. Yritysten tieto- ja viestintäammattilaiset ovat valistuneita, jotka osaavat käyttää näitä ratkaisuja. Suomalaiset ylipäätään luottavat, että ihmiset pyrkivät toimimaaan viime kädessä rehellisesti. Mitään isompia väärinkäytöksiä Suomessa ei ole sattunutkaan.

Myös muut Pohjoismaat ovat pilvipalveluissa kärkipäässä. Suomessa 51 prosenttia käyttää pilveä, Ruotsissa luku on 39 ja Tanskassa 38 prosenttia. Yllättäen etujoukossa on myös Italia 40 prosenttia. Raportin mukaan sen sijaan Saksa ja Ranska painivat vielä vanhassa ajassa, koska siellä luvut ovat kymmenen prosentin pinnassa.  Nämä maat kyllä tulevat nostamaan osuuttaan, kunhan saavat vauhtinsa päälle. Käyntiinlähtö on hidasta. Itä-Euroopan maat ovat vasta alkumetreillä, mikä saattaa selittyä kulttuurieroilla. Entisissä sosialistimaissa ei vieläkään luoteta juuri yhtään mihinkään. Aina pelätään, että joku huijaa.

Pilvipalveluista on yritykselle erityistä hyötyä ilman muuta säästyneissä ohjelmisto- ja laitekustannuksissa, kun jokaisen ei tarvitse hankkia omia palvelimiaan, ohjelmistoja sekä alan henkilökuntaa. Sopivia pilvipalveluita ovat mm. kirjanpito, tietohallintopalvelut sekä viestintä ja markkinointi.

Olemme nähneet pilvipalveluiden kehittymisessä ja laajentumisessa vasta pienen häivähdyksen. Kymmenen vuoden kuluttua maailma on tässä suhteessa ihan eri näköinen.