Jaantolla on lähes 20-vuoden kokemus yhteisöjen rakentamisesta. Heimon lisäksi Jaanto jatkaa IRC-Gallerian toimitusjohtajana ja Ninchatin kehityspäällikkönä.

IRC-Gallerian perustajat Jari Jaanto ja Tomi Lintelä myivät vuonna 2007 osakevaihdolla yhtiönsä Sulakkeelle, jonka tarkoituksena oli listautua pörssiin. Kauppahinta oli 12,5 miljoonaa euroa. He eivät kuitenkaan koskaan saaneet rahojaan, koska Sulake ei listautunutkaan. Tänä syksynä he ostivat IRC-Gallerian takaisin itselleen.

– Elämme maailmassa, jossa ihmiskunnalla on sukupolvia kestäviä traumoja. Me olemme ensimmäinen sukupolvi, joka tiedostaa tämän ja voi auttaa katkaisemaan ahdistuksen kierteen. Samalla uusia ahdistuksen aiheita syntyy päivittäin ja ihmiset ovat yhä enemmän yksin ongelmiensa kanssa, monet itse sitä tiedostamattaan, kommentoi Jaanto.

Heimon missiona on korjata maailman mielenterveysongelmat ja auttaa ihmiset auttamaan toisiaan. Kolmannes maailman väestöstä on kohdannut elämänsä aikana jonkinlaisia mielenterveyden haasteita, mutta suurin osa heistä ei koskaan saa apua. Heimo vastaa tähän hätään kehittämällä vertaistuen yhteisöalustaa, jossa ihmiset voivat saada tukea sekä vertaisiltaan että terveydenhuollon ammattilaisilta.

– Teknologia ja sosiaalinen media ovat kehittyneet viime vuosina niin nopeasti, että tämän kansainvälisen ongelman ratkaisuun on nyt ensimmäistä kertaa olemassa kaikki välineet. Haluamme madaltaa kynnystä avun hakemiseen ja myös avun tarpeen tiedostamiseen, kertoo Jaanto.

Yrityksen riveissä ovat myös Suomi24:n entinen vetäjä Jarno Alastalo sekä kolme psykologia Kristian Kurikka, Johannes Hovi ja Johanna Vilmi sekä Piilaaksossa uraa tehnyt teknologialakimies Markku Räsänen. Heimo on parhaillaan käytössä suljettuna betana hyvinvointi- ja terveysalan organisaatioissa ja ensi vuonna kaikkien on mahdollisuus luoda oma heimonsa yhteisöön. Heimo on saanut tukea alustan rakentamiseen ja kansainvälisen kasvun suunnitteluun Tekesiltä.