Vuosittain järjestettävään Lehtikatsaukseen osallistui tänä vuonna 42 lehteä. Parhaat palkittiin tänään Helsingissä järjestetyssä Lehtipäivässä.

Vuoden paras henkilöstölehti, RAY:n Hopperi, on raadin mielestä mukavasti täynnä elämää ja henkilöstölle tuttuja ihmisiä. Uudet työntekijät esitellään lehdessä näyttävästi, vanhojakin muistetaan. Tuomariston mukaan lehdessä on kiitettävän paljon laadukasta lukemista ja lukijaa huomioivaa ja osallistavaa sisältöä. Lehdellä oma fiiliksensä ja visuaalisuutensa, joka puskee satunnaisen rosoisuudenkin läpi.

Henkilöstölehtien kategoria oli voittajaa lukuun ottamatta tänä vuonna niin tasainen, että toinen ja kolmas sija päätettiin poikkeuksellisesti jättää tässä kategoriassa jakamatta.

Asiakas-, sidosryhmä- ja järjestölehtien parhaana viestinnän ammattilaiset palkitsivat Ulkoasiainministeriön julkaiseman Kehitys-Utveckling -lehden. Tuomariston mukaan lehti on runsas lukupaketti, joka on myös visuaalisesti houkuttava. Jutut ja niiden näkökulmat ovat tarkkaan mietittyjä, kuvatekstejä myöten. Tuomaristo kiitti erityisesti kuvareportaaseja, mutta piti myös lehden tavasta mennä henkilökuvissa lähelle: lehden visuaalisuus osallistuu tekstin kanssa tasavertaisena jutun kerrontaan.

Kakkossijan asiakas-, sidosryhmä- ja järjestölehtien kategoriassa pokkasi OP-Pohjolan OP-Pohjola. Kolmanneksi sijoittui Suomen Kansallisoopperan Ooppera & Baletti.

Kunniamaininnat

Palkittujen lehtien lisäksi tuomaristo myönsi kunniamainintoja eri osa-alueilla ansioituneille lehdille. Kunniamaininnat saivat:

· Paras kuvareportaasi: Kehitys-Utveckling, julkaisijana Ulkoasianministeriö
· Lukijalähtöinen kokonaisuus: Uniikki, julkaisijana Yliopiston Apteekki
· Ihmisläheinen juttukokonaisuus: Apoteekki, julkaisijana Avainapteekit
· Parhaiten kuvitettu infografiikka: Raiku, julkaisijana Raha-automaattiyhdistys
· Toimiva kansikonsepti: Kauppapolitiikka, julkaisijana Ulkoasiainministeriö

Tuomaristo

Lehtien journalistista sisältöä katsauksessa arvioivat muun muassa Faktaan ja Talouselämään kirjoittava toimittaja, kouluttaja Tiina Torppa sekä viestinnän asiantuntija, muun muassa Aamulehteen ja Suomen Kuvalehteen kirjoittanut Pasi Kivioja. Visuaalista sisältöä arvioivat graafinen muotoilija Annukka Saikkonen sekä Mondo-lehden Art Director, graafinen suunnittelija Katju Aro.

Lehtipäivä
Asiakas- ja henkilöstölehtipäivä on ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n vuosittain järjestämä tapahtuma, jossa palkitaan Lehtikatsaukseen ilmoittautuneista lehdistä parhaat. Riippumaton tuomaristo analysoi lehdet ja antaa jokaiselle lehtiarvioon osallistuvalle yhteisölle yksityiskohtaisen raportin lehdestä. Yrityksillä ja yhteisöillä on arviosta merkittävä hyöty lehtiensä kehittämistyössä. ProComin Lehtikatsaus on järjestetty yli 20 kertaa.

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry
ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on viestinnän ammattilaisten järjestö, joka toimii jäsentensä osaamisen kehittäjänä, yhteistyöfoorumina ja alan vaikuttajana. Jäseninä on 2700 viestinnän parissa työskentelevää ammattilaista – tiedottajia, viestintäpäälliköitä, viestintäjohtajia, viestintäalan yrittäjiä ja konsultteja, jotka työskentelevät yksityisellä sektorilla, julkishallinnossa ja järjestöissä.