Taidesuunnistus on gps-paikannusta ja pelillisiä ominaisuuksia hyödyntävä ominaisuus, joka tuo käyttäjälleen mahdollisuuden suunnistaa Espoossa eri julkisten taideteosten äärelle ja saada niistä lisätietoa ollessaan teoksen läheisyydessä. Lisäksi aplikaatio palkitsee käyttäjiään ajan ja paikan mukaan tarjottavilla yllätysteoksilla. EMMAssa aplikaatiota voi hyödyntää sen sisältämällä qr-koodilukijalla, jolla voi lukea tietoja esillä olevista teoksista sekä taiteilijoista.

EMMAn mobiiliapplikaation hankinnan taustalla oli tavoite palvella paremmin sekä nykyisiä että uusia museoyleisöjä myös Näyttelykeskus WeeGeellä toimivien näyttelytilojen ulkopuolella. Palvelulla haluttiin laajentaa ja syventää museokokemusta sekä tarjota palveluita merkittävässä kasvussa oleville mobiilialustoille. Mobiilioptimoidut verkkosivut ja erilaiset sosiaalisen median palvelut ovat olleet EMMAssa jo pitkään käytössä. Hankkeen käynnistämisen taustalla oli EMMAn strategia toimia edelläkävijänä ja museokokemuksen laajentamiseen pyrkivänä taidemuseona.

Mobiilisovelluksen EMMAlle toteutti Taiste, joka valittiin toteuttajaksi kilpailutuksen kautta. Kehitysvaiheessa sovellusta olivat esitestaamassa EMMAn vuosikortin haltijat, EMMA-klubilaiset.