Toimittaja Jorma Pöysä on pitkään seurannut ja kirjoittanut metsäteollisuudesta.

”Asiantuntevien artikkeleiden taustalla on syvällistä osaamista, joka pohjautuu Pöysän omakohtaisiin kokemuksiin paperitehtaalta sekä monivuotiseen kokemukseen alasta. Hänen myönteinen persoonansa ja positiivinen ajattelunsa näkyvät lehtikirjoituksissa. Silloinkin, kun monet muut metsäsektorilla ovat olleet kyynisiä, hän on uskonut alaan ja nähnyt sen mahdollisuudet. Luontevalla toimittajan uteliaisuudellaan Pöysä etsiytyy alan uusien toimintojen ja innovaatioiden äärelle”, toteaa Anders Portin palkintoperusteissaan.

– Pöysä kirjoittaa myös makrotaloudesta, ja ymmärtää metsäsektorin roolia siinä. Samalla hän välittää lukijoilleen helppotajuisella tavalla globaalin talouskehityksen vaikutuksia Suomen metsäsektorille, Portin jatkaa. Metsän etunoja -palkinnon tarkoituksena on löytää henkilöitä tai henkilöryhmiä, jotka valavat uskoa metsäalan tulevaisuuden menestykseen, näyttävät suuntaa metsän kasvavalle ja monipuolistuvalle käytölle ja tuovat lisäarvoa metsänomistajille ja yhteiskunnalle.

Aiemmin Metsän etunoja -palkinnon ovat saaneet Lauri Hetemäki (2013), Pekka Kauppi ja Veikko Iittainen (2012), Sirpa Kärkkäinen ja Hannes Mäntyranta (2011), Kari Mielikäinen ja Arto Visala (2010) ja Sakari Mononen (2009).