Kokeilu aloitetaan tammikuussa 2015, jolloin Sydneyssä asuva freelancer-toimittaja alkaa vastata yöuutisten toimittamisesta MTV:n medioihin. Käytännössä tämä tarkoittaa MTV.fin, Radio Novan ja Tekstikanavan yöaikaan tapahtuvaa uutisointia.

Toimittaja sijoittuu Australiassa osaksi isoa kansainvälistä toimitusta, joten MTV pystyy hyödyntämään monipuolista ja laadukasta ulkomaan uutisointia. Samalla kotitoimituksen resurssit vapautuvat muihin tehtäviin. Lisäksi siirto vähentää koko toimituksen työn kuormittavuutta. Suomen yövuorot tehdään Australiassa aamu- ja päivävuoroina.

Vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila lähtee kokeiluun luottavaisena.

”STT-Lehtikuva on pyörittänyt yöuutisiaan tällä metodilla keväästä lähtien ja kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Myös monet muut eurooppalaiset mediayhtiöt, kuten Ritzau, die Welt ja Spiegel Online toimivat samoin. Niin korkealentoiselta kuin tämä ehkä kuulostaakin, käytäntö on osoittanut mallin toimivaksi. ”