Bloggarit ja blogien lukijat ovat yleensä nuoria, joille jatkuva netissä eläminen on arkipäivää. Jostakin bloggarista voi nousta suorastaan kansansuosikki, kuten on käynyt esimerkiksi Janne Naakalle, joka pitää muoti- ja lifestyleblogia nimeltä naaG -not an average Guy. Hänen vierailunsa eri kaupungeissa saa nuorison hurmokseen.

Erityisesti muotibloggarit ovat julkkiksia. Blogilistan kärjessä ovat nyt Russian girl, from Finland, Mungolife ja Nelliinan vaatehuone, joissa vaatteiden ja kenkien esittely on pääaiheena. Näillä kolmella oli viime viikolla yhteensä 12871 lukijaa. Näillä luvuilla voidaan jo hyväksyä, että kyseessä on media, ja vieläpä kaksisuuntainen media, koska kommentointi on vilkasta.

Bloggaajat saavat lähinnä tuote-esitteet ilmaiseksi, mutta vain vähän rahallisia korvauksia. Bloggaajista tuskin kukaan saa elantoaan blogin kirjoittamisesta. Ja jos saa, niin onpa hieno asia.

Blogit ovat useimmin varsin miellyttävästi tehtyjä, aika vähin resurssein. Sisältö on luonnollisesti minä-keskeistä, mikä tekee niistä koskettavia, -tai naiveja.

Blogit ovat kasvattaneet merkitystään myös kulutuspäätösten tekemisessä. Tutkimuksen mukaan blogeista on tullut entistä ammattimaisempia ja kaupallisempia. Blogeista haetaan aktiivisesti apua käytännön kulutuspäätöksiin.

On siis ymmärrettävää, mediatalot ovat alkaneet hankkia bloggareita suojiinsa. Esimerkiksi Ilta-Sanomat on ostanut Blogilistan ja A-lehdet on perustanut Olivia-lehden kautta oman bloggaajien sivustonsa.

Allerin selvityksen mukaan bloggaajat ovat tulevaisuuden mielipidevaikuttajia. ”Heidän asemansa positiivisissa kulutuspäätöksissä näyttää vahvistuvan koko ajan. Puolet blogin lukijoista koki kaupallisuuden positiivisena ja oikein tehtynä kaupallinen yhteistyö näyttää sopivankin osaksi blogimaailmaa. Blogiyhteistyöt rakentavat erityisesti tuotteiden ja palveluiden brändimielikuvaa. Nuorille lukijoille kaupallisuus on enemmän itsestäänselvyys, mutta se pitää tehdä avoimesti, selkeästi ja rehellisesti. Piilomainonta ärsyttää lähes kahta kolmasosaa (57%) lukijoista,” selvityksessä todetaan.

Puolet tutkimukseen osallistuneista blogien lukijoista sanoo, että blogisisällöt ovat vaikuttaneet jollain tasolla heidän ostoksiinsa. Kolmannes vastaajista (35%) kertoo, että bloggaaja on esitellyt tuotteen, joka on herättänyt lukijan kiinnostuksen ja saanut myöhemmin ostamaan tuotteen.

Tiedotukselle ja markkinoinnille blogit ovat tuoneet uuden ja tärkeän kanavan vaikuttaa ja saada sanomansa läpi. Myös blogien seuraaminen yrityksen viestinnässä on tärkeää. Blogeissa lähtee yhtäkkiä lentoon viestiketju, josta yritykselle voi olla suunnaton hyöty tai ääretön haitta.