Uudessa organisaatiossa toimitukset erikoistuvat aiheisiin, jotka jaotellaan neljään aihekokonaisuuteen: Maailma, Suomi, Yhteiskunta ja Urheilu.

Maailma on Ylen yhteinen ulkomaantoimitus. Suomi-nimen alta löytyy alueellinen uutis- ja ajankohtaisorganisaatio. Nykyiset kotimaan toimitus, Uudenmaan uutistoimitus sekä kotimaan aiheiden erikoistoimitukset siirtyvät uuteen Yhteiskunta-nimiseen toimitukseen.

Television ja radion lähetykset toimitetaan osastoon Lähetys koottavissa lähetysten tuottamiseen erikoistuvissa toimituksissa, joilla on edelleen myös omia, juuri kyseistä lähetystä palvelevia toimittajia.

Toimintamallin osasto Ohjaamo vastaa kokonaisuuden operatiivisesta johtamisesta ja sisältösuunnittelusta.

Toimintamalliin kuuluvat myös osastot, jotka vastaavat henkilöstöresursseista, sisältö- ja palvelukehityksestä sekä kuva- ja studiotuotannosta.

Uudistuksen tavoitteena on tuottaa aiempaa vaikuttavampia sisältöjä kaikkiin sähköisiin välineisiin ja erityisesti uusiin käyttötapoihin ja -tilanteisiin.

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtotiimi

Osaston Lähetys päälliköksi ja Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtotiimin jäseneksi on nimitetty filosofian ja kasvatustieteen maisteri Petri Jauhiainen, 48. Hän on nyt Yle Uutisten lähetyksistä vastaava toimituspäällikkö. Jauhiainen on nyt kouluttautumislomalla ja vuorotteluvapaalla opintoja varten. Hän tekee jatko-opintoja Oxfordin yliopistossa Britanniassa, ja ottaa tehtävän vastaan elokuussa 2015.

Jauhiaisen sijaisena toimii elokuuhun 2015 Petri Kejonen.

Aiemmin johtotiimiin on nimitetty päälliköiksi Marjo Ahonen (Ohjaamo), Riikka Venäläinen (Yhteiskunta), Jyri Kataja-Rahko (Suomi), Panu Pokkinen (Urheilu) Elina Ravantti (Maailma), Mika Rahkonen (Kehitys), Mika Lavonen (Kuva ja studio) ja Hannele Muuronen (Henkilöresurssit).

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja ja vastaava päätoimittaja on Atte Jääskeläinen.

Osasto Ohjaamo

Uuden toimintamallin osastoon Ohjaamo on tehty seuraavat nimitykset:

Ohjaamon sisältöpäälliköksi on nimitetty Minna Asikainen, 43. Hän on nyt Yle Uutisten päivittäisen uutistoiminnan päällikkö. Hän on työskennellyt aiemmin mm Ylen taloustoimittajana ja Aamu-tv:n tuottajana.

Ohjaamon sisältöpäälliköksi on nimitetty Hannu Särkkä, 54. Hän on nyt Yle Uutisten Kotimaan toimituksen päällikkö. Aiemmin hän on työskennellyt toimittajana Ylen aluetoiminnassa, Kotimaan toimituksessa sekä Ruotsin Radion suomenkielisessä toimituksessa.

Ohjaamon sisältöpäälliköksi on nimitetty valtiotieteiden maisteri Juha Vuohelainen, 35. Hän on nyt tuottaja Yle Uutisten Uutiset Nyt-deskillä ja sijaistaa päivittäisen uutistoiminnan päällikköjä. Hän on työskennellyt aiemmin Yle Uutisissa mm. toimittajana ja uutispäällikkönä Ylen uutistoimistossa.

Ohjaamon sisältöpäälliköksi on nimitetty filosofian maisteri Timo Huovinen, 50. Hän on nyt Yle Uutisten päivittäisen uutistoiminnan päällikkö. Hän on työskennellyt aiemmin eri päällikkötehtävissä Yle Uutisissa ja Yle Urheilussa.

Osasto Lähetys

Lähetys vastaa Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien koostamisesta ja lähettämisestä radiossa ja televisiossa. Osastossa työskentelevät muun muassa lähetysten tuottajat, juontajat ja yksittäistä lähetystä tekevät toimittajat.

Osastoon on tehty seuraavat nimitykset:

Osaston Lähetys Tuottajat -ryhmän esimieheksi on nimitetty valtiotieteen maisteri Jukka Niva, 40. Hän on nyt Yle Ajankohtaistoiminnan toimituspäällikkö ja va. uutispäätoimittaja Yle Uutisissa. Hän on työskennellyt myös muun muassa Yle Uutisten taloustoimituksen päällikön sijaisena.

Osaston Lähetys Juontajat -ryhmän esimieheksi on nimitetty yhteiskuntatieteen maisteri Krista Taubert, 44. Hän on tällä hetkellä Yle Ajankohtaistoiminnan toimituspäällikön sijainen ja keskiviikon A-Studion tiimiesimies. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa A-Studion toimitussihteerinä ja juontajana sekä Ylen toimittajana ja avustajana Washingtonissa.

Osaston Lähetys Erityissisällöt -ryhmän esimieheksi on nimitetty Petri Kejonen, 47. Hän on nyt Radion ajankohtaisohjelmien päällikkö. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Ykkösaamu-ohjelman juontajana. Kejonen työskentelee elokuuhun 2015 osaston Lähetys päällikön sijaisena.

Osasto Yhteiskunta

Osastoon Yhteiskunta on tehty seuraavat nimitykset:

Sisältötuottajaksi on nimitetty yhteiskuntatieteen maisteri Anne Kaikkonen, 50. Hän on nyt Yle Uutisten taloustoimituksen päällikkö ja lähetyksistä vastaavan toimituspäällikön sijainen. Hän on aikaisemmin työskennellyt myös taloustoimituksen päällikkönä, taloustoimittajana ja tv-uutisten uutispäällikkönä.

Sisältötuottajaksi on nimitetty myös yhteiskuntatieteen maisteri Paula Pokkinen, 37. Hän on nyt Aamu-tv:n tuottaja. Paula Pokkinen on aikaisemmin työskennellyt muun muassa toimittajana Yle Uutisten politiikan toimituksessa, kotimaan toimituksessa ja tutkivassa ryhmässä.

Politiikan toimituksen esimieheksi on nimitetty Pekka Ervasti, 59. Hän on tällä hetkellä Yle Uutisten politiikan toimituksen päällikkö. Pekka Ervasti on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa, Nelosen uutisissa ja Suomen Kuvalehdessä.

Kulttuuri ja ilmiöt -toimituksen päälliköksi on nimitetty hum. kand. Janne Mällinen, 40. Hän on nyt Yle Uutisten kulttuuritoimituksen päällikkö. Janne Mällinen on aikaisemmin työskennellyt mm. radiouutisten deskin esimiehenä ja Ykkösaamun toimitussihteerinä sekä radiouutisten reportterina.

Metropoli -toimituksen esimieheksi on nimitetty yhteiskuntatieteen maisteri Kirsi Teräväinen, 36. Hän työskentelee tällä hetkellä kotimaan toimituksen varaesimiehenä. Hän on aikaisemmin työskennellyt myös kotimaan toimittajana ja Uutismixin toimitussihteerinä sekä toimittajana Helsingin Sanomissa.

Julkinen Suomi -toimituksen esimieheksi on nimitetty filosofian maisteri Raisa Lehtivuori, 38. Hän on tällä hetkellä alueellisen uutishankinnan päällikkö. Lehtivuori on työskennellyt myös kotimaan toimittajana ja toimittajana uutissuunnittelussa.

Hyöty -toimituksen esimieheksi on nimitetty Tuomas Ferm, 38. Hän on tällä hetkellä Aamu-tv:n tuottaja. Tuomas Ferm on työskennellyt aikaisemmin tuottajana ja toimittajana myös YleX:ssä ja Yle Uutisissa.

Tiede -toimituksen esimieheksi on nimitetty FM Taija Rämet, 39. Hän on tällä hetkellä opintovapaalla Yle Uutisten kotimaan toimituksen varaesimiehen tehtävästä.

Osasto Maailma

Osastoon Maailma on tehty seuraavat nimitykset:

Sisältötuottajaksi on valittu YTK Ulla-Maija Hamunen, 57. Hän toimii nyt päivittäisen uutistoiminnan päällikkönä Yle Uutisissa. Aikaisemmin Hamunen on työskennellyt mm. uutispäällikkönä Yle Uutisissa sekä STT:ssä.

Sisältötuottajaksi on valittu myös toimittaja Olli-Pekka Sulasma, 50. Sulasma työskentelee parhaillaan Ylen Washingtonin-kirjeenvaihtajana. Hän on toiminut aiemmin pitkään Yle Uutisten ulkomaantoimituksen toimittajana ja varaesimiehenä.

Osasto Kehitys

Uuden toimintamallin osastoon Kehitys on tehty seuraavat nimitykset:

Tv-ja radiokehityksen päälliköksi on nimitetty Reeta Kivihalme, 55. Hän on nyt Yle Ajankohtaistoiminnan toimituspäällikkö.

Nuorten aikuisten ajankohtaissisältöjen kokeellisen #hashtag-hankkeen esimieheksi on nimitetty medianomi AMK Antti Hirvonen, 37, Hirvonen on nyt uutis- ja ajankohtaistoiminnan sosiaalisen median tuottaja.