Lahdessa ilmestyvä Uusi Lahti nousi vuoden 2014 parhaaksi kaupunkilehdeksi. Tuomariston mukaan lehti on onnistunut rakentamaan elävän lukijasuhteen. Toimitus osaa koostaa ja tarjota lukijoille konkreettisia ja merkityksellisiä puheenaiheita ja uskaltaa myös itse ottaa kantaa.

Toiseksi kilpailussa sijoittui kaupunkilehti Kokkola ja kolmanneksi Suur-Jyväskylän Lehti. Kunniamaininnan sai Seinäjoella ilmestyvä Epari.

Kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon sijoittuivat lisäksi Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset, Itäväylä, Länsiväylä, Selänne, Vantaan Sanomat ja Vartti Etelä-Karjala.

Parhaat kaupunkilehdet valitsi tänä vuonna ryhmä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoita terästettynä Lapin Kansan uutispäällikkö Taru Salolla. Eri vuosikursseja edustaneet opiskelijat olivat Petri Haukinen, Minttu Käenmäki, Riikka Nyman ja Annika Posti. Opiskelijaraadin ohjaajana toimi journalismin lehtori Sari Tiiro.

Vuoden kaupunkilehtijutun kirjoitti Riina Sydänmaanlakka

Kaupunkilehtijuttukilpailun voitti toimittaja Riina Sydänmaanlakan Suur-Jyväskylän Lehteen kirjoittama juttu Akateemisesti kortistossa. Jutun aihevalinta on onnistunut ja ilmiö koskee korostetusti nimenomaan Jyväskylän seutua. Jutussa fakta tukee tarinaa ja kokonaisuus näyttää esimerkillä selkeästi ja raadollisesti sen, mitä on olla koulutettu työtön.

Juttukilpailun toisen palkinnon sai Länsiväylän toimittaja Minna Rajainmäki pikavipeistä kertovalla jutullaan Tom tuhlasi rahansa vaatteisiin. Kolmanneksi kilpailussa tuli päätoimittaja Martti Turusen Forum24-lehteen kirjoittama juttu Tuloista 75 prosenttia palveluihin.

Voittajat valitsi Long Play -julkaisun jäsen ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin lehtori Reetta Nousiainen.

Johanna Erjonsalolle kaksi palkintoa kuvakisassa

Valokuvaaja Johanna Erjonsalon kuva Vantaan Sanomien juttuun Monella kuntosalilla voi treenata yölläkin on vuoden kaupunkilehtikuva. Perustelun mukaan kuva raudan ja pimeyden keskellä pinnistelevästä kuntoilijasta sopii erittäin hyvin jutun otsikkoon ja avaa näkymän tilanteeseen, joka monilla lukijoilla on varmasti näkemättä ja kokematta.

Toiseksi sijoittui toimittaja ja valokuvaaja Anniina Nissisen Uusi Rovaniemi -lehdessä julkaistuun omaan juttuunsa Moni kylä vailla verkkoa ottama kuva.
Kolmanneksi sijoittui Johanna Erjonsalon kuva, joka on julkaistu Helsingin Uutisten jutussa Omaisen hoitohuoli: Vanhukset eriarvoisia.

Parhaat kaupunkilehtikuvat valitsi kuvallisen viestinnän ja valokuvauksen professori Merja Salo Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta.