Pakottaako uusi EU-direktiivi sinut pesemään pyykkisi 20 asteen lämpötilassa? Muun muassa tähän kysymykseen vastataan Faktabaari-sivustolla. EuroPComm- tapahtumaa koordinoi EU:n alueiden komitea (AK), ja siihen osallistuvat Euroopan parlamentti, EU:n neuvosto, EU:n puheenjohtajavaltio Italia, Euroopan komissio ja Euroopan talous- ja sosiaalikomitea.

Euroopan parlamentin vaaleja 2014 varten perustettu Faktabaari on poliittisesti sitoutumaton ja kaikille avoin kansalaispalvelu, jonka tarkistettavaksi kuka tahansa saattoi lähettää EU:ta koskevia väittämiä. Faktabaari pyrki selvittämään väittämien todenperäisyyden asiantuntijoiden avulla. Kiinnostavimmat EU-faktat julkaistiin faktabaari.fi-sivustolla ja Facebookissa. Palkintolautakunnan mielestä Faktabaari onnistui oikomaan monia virheellisiä käsityksiä EU:sta.

Eurooppalainen julkisviestinnän palkinto myönnettiin tänä vuonna toisen kerran. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy ja AK:n puheenjohtaja Michel Lebrun luovuttivat palkinnon Faktabaarin isännälle Mikko Salolle ja toimittaja Tuomas Murajalle Euroopan parlamentin tiloissa Brysselissä keskiviikkona.

”Faktabaari antoi merkittävän panoksen julkiseen keskusteluun Eurooppa-vaalien alla”, Lebrun kiitteli.

EuroPCom-tapahtuman yhteydessä alueiden komitean ja Euroopan parlamentin tiloissa järjestetään 15.–16. lokakuuta 2014 noin 20 istuntoa, luentoa, seminaaria ja vuorovaikutustapahtumaa, joihin osallistuu 700 viestinnän ammattilaista