Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajaksi Washingtoniin lähtee toimittaja Pirkko Pöntinen, 56. Hänen kaksivuotinen kautensa alkaa 15.1.2015. Pirkko Pöntinen on työskennellyt pitkään Yle Uutisten ulkomaanosastolla, mm. Kiinan-kirjeenvaihtajana vuosina 2004 – 2006. Yhdysvaltain tuntemustaan hän on syventänyt opinnoilla Harvardin yliopiston Weatherhead Center for International Affairs -laitoksella.

Ylen nykyisen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajan Olli-Pekka Sulasman kausi päättyy vuodenvaihteessa, jolloin hän palaa Helsinkiin.

Uudeksi Eurooppa-kirjeenvaihtajaksi Berliiniin on valittu toimittaja Dan Ekholm, 45. Hän aloittaa kaksivuotisen kautensa 1.1.2015. Dan Ekholm siirtyy Berliiniin Brysselistä, missä hän on työskennellyt vuodesta 2011 Ylen ruotsinkielisen uutistoiminnan EU-kirjeenvaihtajana. Tätä ennen hän on toiminut mm. Svenska Ylen Tukholman-kirjeenvaihtajana sekä Suomen Tukholman suurlähetystön lehdistöneuvoksena.

Eurooppa-kirjeenvaihtaja on osa Ylen uutta EU-toimitusta. Kirjeenvaihtajan tehtävänä on raportoida eurooppalaisista ilmiöistä sekä EU-päätösten vaikutuksista jäsenmaissa. Erityisesti hän seuraa Saksaa sekä itäisen Keski-Euroopan EU-maita.

Yle lähettää Ukrainan kriisin vuoksi kirjeenvaihtajan Kiovaan. Toimittaja Kerstin Kronvall, 56, ottaa vastuulleen Ukrainan tilanteesta raportoinnin 17.11.2014. Kausi kestää puoli vuotta. Kerstin Kronvall työskentelee tällä hetkellä Ylen ruotsinkielisen uutistoimituksen ulkomaantoimittajana. Hän on seurannut Ukrainaa tiiviisti vuodesta 2004. Kerstin Kronvall on toiminut mm. Svenska Ylen Moskovan-kirjeenvaihtajana sekä lehdistöneuvoksena Suomen Moskovan suurlähetystössä.

Ukrainan-kirjeenvaihtajan tehtävä on osa Ylen uutta lyhytaikaisten kirjeenvaihtajien järjestelmää, jolla Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminta vahvistaa ulkomaanuutisointiaan.

Yle on nimittänyt lyhytaikaisen kirjeenvaihtajan myös Lähi-itään. Toimittaja Marika Kataja-Lian, 37, aloittaa vuoden pituisen kautensa kirjeenvaihtajana 1.12.2014. Lähi-idän kirjeenvaihtajan asemapaikka on Libanonin pääkaupunki Beirut. Marika Kataja-Lian työskentelee tällä haavaa ulkomaantoimittajana Yle Uutisten verkkotoimituksessa. Hän on asunut ja työskennellyt Lähi-idässä useaan otteeseen.