Die Welt -lehden mukaan toimiston perustaminen pohjautuu Putinin määräykseen ”edistää Venäjän politiikkaa ulkomailla”. Toimiston johtaja Dmitryi Tultschinskin mukaan propaganda tarkoittaa ”tarkoitushakuista faktojen esittelyä”. ”Se ei ole valehtelua”, hän toteaa Die Weltille.

Putinin länteen suuntaama mediahyökkäys saa valtion rahaa 30 miljoonaa vuodessa, johon sisältyy myös ranskan kielisen palvelun avaaminen.

RT:n johtaja Dmitry Kiseljov sanoo Die Weltissä, että Venäjä haluaa lopettaa anglosaksisen ylivallan uutistoiminnassa. Kiseljov on asetettu EU:n pakotelistalle, eikä voi itse matkustaa länteen.

Saksassa toiminta käynnistyy RT:n saksalaisen tytäryhtiö Ruptly GmbH:n kautta. Se on erikoistunut kuvien ja videoiden välittämiseen.

RT hakee TV-lupaa Saksaan myöhemmin.

Saksassa eräiden tutkijoiden mukaan RT:n propaganda uppoaa osittain hedelmälliseen maaperään, koska tuoreen selvityksen mukaan 42 prosenttia saksalaisista katsoo, että Saksan tiedotusvälineiden raportointi Venäjästä on vääristynyttä.

Saksan journalistiliiton mukaan Saksa ei tarvitse Venäjän propagandamediaa. Väite saksalaisen median puolueellisuudesta on absurdi. Joka näin sanoo, ei ymmärrä mitään sananvapaudesta, toteaa Hendrik Zörner, lehdistösihteeri Saksan journalistiliitosta. (Deutschen Journalisten-Verband).

Saksan valtiopäivillä tunnettu Putin-kriitikko Marieluise Beck (vihr.) sanoo, että suurin seuraus Venäjän mediahyökkäyksestä on totuuden ja epätoden sekoittuminen.