Maailma on Ylen yhteinen ulkomaantoimitus. Suomi-nimen alta löytyy alueellinen uutis- ja ajankohtaisorganisaatio. Nykyiset kotimaan toimitus, Uudenmaan uutistoimitus sekä kotimaan aiheiden erikoistoimitukset siirtyvät uuteen Yhteiskunta-nimiseen toimitukseen. Television ja radion lähetykset toimitetaan näihin erikoistuvissa toimituksissa, joilla on edelleen myös omia, juuri kyseistä lähetystä palvelevia toimittajia. Toimintamalliin kuuluu myös osastot, jotka vastaavat operatiivisesta johtamisesta, henkilöstöresursseista, palvelukehityksestä sekä kuva- ja studiotuotannosta.

Uudistuksen tavoitteena on tuottaa aiempaa vaikuttavampia sisältöjä kaikkiin sähköisiin välineisiin ja erityisesti uusiin käyttötapoihin ja -tilanteisiin. Uuteen toimintamalliin päälliköiksi ja Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtotiimin jäseniksi on nimitetty seuraavat henkilöt:

Osaston Yhteiskunta päälliköksi on nimitetty 1.1.2015 alkaen YTM Riikka Venäläinen, 43. Venäläinen siirtyy Yleen Helsingin Sanomista, jossa hän on ollut päätoimittajana huhtikuusta 2011. Hän toimi touko-syyskuun 2013 myös lehden vastaavana päätoimittajana. Venäläinen on käynyt Sanomien toimittajakoulun taloustoimittajakurssin. Hän on toiminut myös Helsingin Sanomien uutistoimituksen esimiehenä, kaupunkitoimituksen esimiehenä ja Me Naisten toimituspäällikkönä.

Osaston Maailma päälliköksi on nimitetty 1.10.2014 alkaen YTM Elina Ravantti, 49.
Ravantti toimii nyt ulkomaan uutistoimituksen päällikkönä. Hän on työskennellyt Ylen kirjeenvaihtajana Brysselissä ja Berliinissä sekä Ylen yhteiskuntasuhteista vastanneena päällikkönä.

Osaston Suomi päälliköksi on nimitetty 1.1.2015 alkaen nykyinen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko, 38. Hän on työskennellyt aiemmin Ylessä muun muassa YleX:n ohjelmapäällikkönä ja aluepäällikkönä Pohjanmaalla.

Osaston Urheilupäälliköksi on nimitetty 1.1.2015 alkaen nykyinen urheilupäällikkö YTM, kadettiupseeri Panu Pokkinen, 37. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Iltalehden uutispäätoimittajana.

TV- ja radiolähetyksistä vastaavan osaston Lähetyspäälliköksi on nimitetty 1.1.2015 alkaen FM Jouni Kemppainen, 51. Hän siirtyy tehtävään uutispäätoimittajan tehtävästä Yle Uutisista. Kemppainen on työskennellyt aiemmin myös muun muassa Ylen tv-uutisten päällikkönä ja tv-uutisten taloustoimituksen esimiehenä.

Toiminnan journalistisesta suunnittelusta ja operatiivisesta johtamisesta vastaavan osaston Ohjaamo päälliköksi on nimitetty 1.1.2015 alkaen YTM Marjo Ahonen, 56. Hän siirtyy tehtävään Uutis- ja ajankohtaistoiminnan kehittämisen päällikön tehtävästä. Ahonen on ollut aiemmin myös Yle Uutisten toimituspäällikkö, ulkomaantoimituksen päällikkö ja Nelosen uutisten vastaava päätoimittaja.

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan henkilöstöresursseista vastaavaksi päälliköksi on nimitetty 1.10.2014 alkaen FM Hannele Muuronen, 57. Hän on nyt Uutis- ja ajankohtaistoiminnan suunnittelun ja kuvatuotannon päällikkö. Muuronen on ollut aiemmin myös Ylen Uutiskeskuksen päällikkö ja Yle Uutisten kotimaantoimituksen päällikkö.

Organisaatiossa kuvaamisesta, editoinnista ja grafiikasta vastaa osasto Kuva. Televisiolähetysten studio-operoinnista vastaa osasto Studio. Osastojen päälliköksi on nimitetty 1.10.2014 alkaen VTM Mika Lavonen, 52. Hän on nyt Uutis- ja ajankohtaistoiminnan lähetyksistä ja tekniikasta vastaava päällikkö. Aiemmin hän on toiminut esimerkiksi Lähetyskeskuksen päällikkönä ja tv-uutisten päällikkönä Ylessä.

Sisältökehityksestä vastaavan osaston Kehitys päälliköksi on nimitetty 1.1.2015 alkaen Mika Rahkonen, 47. Hän on nyt Uutis- ja ajankohtaistoiminnan internet-päällikkö. Rahkonen on suorittanut toimittajatutkinnon Tampereen yliopistossa. Aiemmin hän on ollut myös muun muassa Yle Uutisten taloustoimituksen esimies.