Elokuvan tuottaja Marko Röhr oli kutsuttu festivaalin vieraaksi sekä myös puhujaksi festivaalin yhteydessä järjestettyyn foorumiin. Marko Röhrin puhe käsitteli ihmisen ja luonnon suhdetta sekä luontoelokuvien tuotantoa.

World Mountain Documentary Festival on järjestetty vuodesta 2008 lähtien aina joka toinen vuosi.

”Jade Kunlun” -palkintojenjako on yksi Kiinan Quinghaissa järjestettävän World Mountain Documentary Festivalin tärkeimmistä tapahtumista. Kilpailuohjelman kautta on tarkoituksena kasvattaa tietoisuutta vuoristo -ja ylänköseutujen ympäristö- ja kulttuuriasioista, edistää ihmisen ja luonnon rinnakkaiseloa sekä rohkaista kulttuurilliseen monimuotoisuuteen. Festivaalin teemoina ovat ”Vuoristomaailma, Ainutkertaiset kuvat ja Ihmiskunnan muistin säilyttäminen ja laajentaminen”. Kilpailussa on kolme eri kategoriaa: Antropologia, Yhteiskunta ja Luonto, joissa kussakin jaetaan pääpalkinto ja palkitaan lisäksi paras pitkä dokumentti, paras lyhyt dokumentti, tuomariston erikoispalkinto, paras ohjaus ja paras kuvaus.

Metsän tarina on kaikkien aikojen katsotuin luontodokumenttielokuva Suomessa, jota esitetään edelleen elokuvateattereissa, 87. esitysviikko alkaa perjantaina 15. elokuuta.