Osana 31.10.2013 ilmoitettua strategista uudelleenjärjestelyä Sanoma ilmoitti merkittävästä aikakauslehtitoimintojensa uudelleenorganisoinnista ja noin 500 työtehtävän vähentämisestä Hollannissa. Sanoma keskittyy 17 vahvaan aikakauslehtibrändiin ja niiden brändilaajennuksiin, ja kasvattaa niitä verkossa lisäämällä verkkokauppaa ja tapahtumia sekä tekemällä tiivistä yhteistyötä SBS:n televisiokanavien kanssa.

Sanoma Media Netherlands ja Pijper Media ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, joka sisältää kolme aikakauslehteä yhteensä 32 nimikkeestä, jotka ovat olleet strategisen uudelleenarvioinnin kohteena. Aiesopimus koskee seuraavia nimikkeitä: Nieuwe Revu, Panorama ja Playboy. Kauppa tukee Sanoman strategiaa, jolla yhtiö keskittää liiketoimintaansa ja luopuu valikoiduista omaisuuseristään.

Kauppa edellyttää ammattiliittojen ja työpaikkaneuvoston myönteistä päätöstä sekä lisenssinhaltijoiden hyväksyntää. Myytävien lehtien liikevaihto vuonna 2013 oli noin 11 milj. euroa. Kolmen lehden siirto arvioidaan saatavan päätökseen vuoden 2014 loppuun mennessä.

Strategisen uudelleenarvioinnin kohteena olevista 32 lehdestä 19 myytiin New Skool Medialle, kuten Sanoma tiedotti 6.6.2014. Helden-lehti myytiin erikseen. Kolme lehteä myytiin tänään Pijper Medialle. Kolme lehteä sulautettiin olemassa oleviin lehtiin, jotka pysyvät Sanoman Hollannin lehtien valikoimassa. Kaksi lehteä (Nickelodeon ja Tuinieren) pysyvät Sanoman valikoimassa, mutta eri muodossa: Nickelodeon jatkaa laajennuksena ja Tuinieren verkkolehtenä. Viimeiset neljä glossy-kategoriaan kuuluvaa lehteä ovat yhä mukana strategisessa arvioinnissa. Prosessin arvioidaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä.