Yhtiöt yhdistävä varsinainen fuusio toteutuu syksyn 2014 aikana. Uuden yhtiön toiminimeksi tulee Ühinenud Ajakirjad AS. Omistusosuudet jakaantuvat yhdistyvien yhtiöiden liikevaihdon mukaisesti (Otavamedia 60 %, A-lehdet 40 %), A-lehdet kertoo tiedotteessaan.

Molemmilla yhtiöillä on Viron johtavia aikakauslehtibrändejä, kuten Kodu&aed, Diivan, TM Tehnikamaailm, Kodutohter, ja Cosmopolitan. Brändit tukevat erittäin hyvin toisiaan ja uusi yhtiö nousee Viron markkinakakkoseksi. Liiketoimintojen yhdistämisellä Otavamedia ja A-lehdet hakevat Virossa merkittäviä synergiahyötyjä ja parempia mahdollisuuksia panostaa Viron toiminnan tulevaisuuteen.

“Yhdessä Otavamedian kanssa meillä on Virossa todella vahva tuoteportfolio ja näin pystymme jatkossa palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin”, A-lehtien toimitusjohtaja Juha Blomster toteaa.

”Molemmat yhtiöt ovat yksin olleet liian pieniä Viron markkinoille. Voimien yhdistämisen kautta meillä on hyvät edellytykset hakea nykyistä nopeampaa kasvua ja parempaa kannattavuutta”, Otavamedian toimitusjohtaja Pekka Harju sanoo.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Otavamedian toimitusjohtaja Pekka Harju. Hallituksen muut jäsenet ovat A-lehtien toimitusjohtaja Juha Blomster, Exento Oy:n toimitusjohtaja Eve Vaasmaa ja Otavamedian talousjohtaja Antti Lahtinen. Toimitusjohtajana toimii Ühinenud Ajakirjad AS:n nykyinen toimitusjohtaja Marko Tamme.