Yle tarjoaa yrityksille media-, sisältö- ja teknologia-asiantuntijuutta sekä tiloja. Kiihdyttämössä on mukana myös Elisa.

Yksityisen media-alan kattojärjestönä toimiva VKL pyytää Yleisradion hallintoneuvostoa tekemään oma-aloitteisesti hankkeesta ennakkoarvioinnin. Muussa tapauksessa VKL itse hakee ennakkoarviointia.

”Yleisradio toteuttaa julkisen palvelun tehtävää Yle-verolla rahoitettuna. Ennakkoarviointi tarvitaan sen selvittämiseksi, kuuluuko Ylen osallistuminen hankkeeseen julkisen palvelun piiriin”, tiivistää VKL:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Soini.

”Kannatamme lämpimästi uusien kasvuyritysten syntymistä media-alalle. Startupien tukemiseen yhteiskunta on kuitenkin rakentanut aivan omat kanavansa, joihin Yleisradio ei nähdäkseni kuulu”, VKL:n toimitusjohtaja Valtteri Niiranen toteaa.

Yle ja startup-kiihdyttämö Nestholma ovat tiedottaneet aloittavansa syksyllä 2014 ohjelman, jonka tarkoitus on saada kotimaisia tai muualta Suomeen tulevia kasvuyrityksiä hyödyntämään mediasisältöjä. Yle tarjoaa yrityksille media-, sisältö- ja teknologia-asiantuntijuutta sekä tiloja. Kiihdyttämössä on mukana myös Elisa.

VKL katsoo, että yleisradiopalvelua tulisi tarkastella kuin mitä tahansa muuta samoin rahoitettua julkista palvelua. Veroja kerätään ja käytetään sellaisiin tarkoituksiin, jotka eivät hoidu markkinaehtoisesti ja yksityisellä rahoituksella.

Yleisradiolle ohjattavien verorahojen käytössä tulisi painottaa sellaisia tärkeiksi katsottavia mediapalveluja, joita markkinoilla ei muuten ole tarjolla. Julkisen palvelun pitää tarjota erityisesti sellaisia sisältöjä, joita ei liiketaloudellisesti pystytä tuottamaan.