Sanoma perustelee myyntiä halulla keskittyä strategiansa mukaisesti aikakauslehtiliiketoiminnassaan naisille, perheille ja 55+ -kohderyhmälle suunnattuihin sisältöihin sekä valittuihin teema-alueisiin.

Glorian Antiikki-, V8-Magazine-, GTi-Magazine- ja Pelit-lehdet siirtyvät Fokus Media Finlandille 1. syyskuuta. Fokus Median kantavia voimia ovat aiemmin Sanomassakin työskennelleet pitkän linjan media-ammattilaiset Tapani Pitzen ja Markku Hurmeranta sekä Johanna Mikkonen ja Esko Kontio. Sanoma Media Finlandista siirtyy Fokus Median palvelukseen vanhoina työntekijöinä kolmetoista henkilöä, joiden joukossa ovat myös myytävien lehtien päätoimittajat Maija Toppila, Jarmo Markkanen ja Tuija Lindén.

”Portfoliomme koostuu erikoislehdistä, joilla on uskollinen tilaajakunta. Lehtiämme yhdistää lukijoiden intohimo aihepiiriin ja se, että toimitukset tuntevat vaativien lukijoidensa tarpeet”, Fokus Median toimitusjohtaja Tapani Pitzen kertoo.

Lehdet ovat alallaan markkinajohtajia, jotka ovat taloudellisesti kannattavia, Markku Hurmeranta kertoo.

”Niche-medialle ennustetaan hyvää tulevaisuutta. Uskomme näihin lehtiin. Tulemme kehittämään niiden julkaisemista myös digitaalisesti jatkossa”, Hurmeranta sanoo.

Viime vuonna Sanoma Media Finland myi Tietokone-lehden Talentumille ja lopetti tappiolliset Iiris-, 3T- ja Kodinrakentaja-lehdet.

Fokus Medialle siirtyvien lehtien levikit (LT 2013)

Glorian Antiikki: 24 678
V8-Magazine: 26 449
GTi-Magazine: 20 691
Pelit: 21 469