Osana 31.10.2013 ilmoitettua strategista uudelleenjärjestelyä Sanoma ilmoitti merkittävästä aikakauslehtitoimintojensa uudelleenorganisoinnista ja noin 500 työtehtävän vähentämisestä Hollannissa. Sanoma keskittyy 17 vahvaan aikakauslehtibrändiin ja niiden brändilaajennuksiin, ja kasvattaa niitä verkossa lisäämällä verkkokauppaa ja tapahtumia sekä tekemällä tiivistä yhteistyötä SBS:n televisiokanavien kanssa.

Sanoma Media Netherlands ja New Skool Media ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, joka sisältää 19 aikakauslehteä yhteensä 32 nimikkeestä, jotka ovat olleet strategisen uudelleenarvioinnin kohteena. Aiesopimus koskee seuraavia nimikkeitä: Home and Garden, Seasons, Knipmode, Knippie, MOTO73, MOTOR, Formule1, Truckstar, Babygids, Roots, delicious., Vorsten, KIJK, Know How, ZIN, Fiets, FietsActief, Procycling ja Zeilen. Kauppa tukee Sanoman strategiaa, jolla yhtiö keskittää liiketoimintaansa ja luopuu valikoiduista omaisuuseristään.

Kauppa edellyttää ammattiliittojen ja työpaikkaneuvoston myönteistä päätöstä sekä lisenssinhaltijoiden hyväksyntää. Myytävien lehtien liikevaihto vuonna 2013 oli noin 38 milj. euroa. 19 lehden siirto arvioidaan saatavan päätökseen vuoden 2014 loppuun mennessä.

Miehille suunnattujen lehtien ja laatulehtien lehtiryhmään kuuluvat seitsemän nimikettä eivät kuulu kauppaan ja ne ovat yhä strategisen uudelleenarvioinnin kohteena. Neuvottelut mahdollisten ostajien kanssa jatkuvat. Prosessin arvioidaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä.

Strategisen uudelleenarvioinnin kohteena olevista 32 lehdestä kuusi nimikettä on joko siirretty Sanoman tytäryhtiö Head Officeen, sulautettu tai myyty erikseen (Helden-lehti).