Raadin perustelut: ”Laadukas filmi, jossa on hauskaa vastakohtien leikittelyä. Museon ankeuteen ja grillauksen iloon on kohderyhmän helppo samaistua.”

Mainoksen on suunnitellut hasan & partners ja tuottanut Otto Production. Lidlin mediatoimistona on toiminut Virta.

Lidlin kohderyhmänä on lähes koko Suomen kansa. ”Teettämämme tutkimuksen mukaan grillaaminen on koko kansan puuhaa. 90 % suomalaisista grillaa”, kertoo Lidlin mainospäällikkö Seppo Niemelä.

Idea filmiin on saatu suomalaisten tavasta lähteä kuluttamaan loma-aikaa. ”Eksytään sellaisiin paikkoihin, joihin ei normaalisti mentäisi. Maaseutumatkailu saattaa johtaa esimerkiksi airo- ja äyskärimuseon kaltaisiin paikkoihin”, kuvailee hasan & partnersin Creative Joona Viljanen.

”Grillimaisteri on suomalaistunut ja tänä päivänä olemme ainoa Lidl-maa, joka tekee tämän tyyppistä mainontaa kuin täällä Suomessa tehdään”, jatkaa ostojohtaja Timo Hansio Lidliltä.

Mainoksesta on saatu positiivista palautetta. ”Eräs kuluttaja jopa kysyi mistä tällainen airo- ja äyskärimuseo oikein löytyy? Valitettavasti jouduimme vastaamaan, että se on kuvitteellinen museo. Kenties se ensi kesänä jo jostain löytyy”, jatkaa Lidlin Niemelä.

Kampanjan tulokset vaikuttavat lupaavilta. ”Kyllä, on pakko myöntää, että ovipumppu on laulanut paljon enemmän. Uskomme, että tästä on tulossa kaikkien aikojan Grillimaisteri-kesä”, toteaa Lidlin Hansio.

Lidl on voittanut Kuukauden Parhaat Sekunnit -kilpailun aiemmin elokuussa 2013 filmisarjalla HeVi-ennakkoluuloja, lokakuussa 2011 filmillä Päiväys sekä lokakuussa 2010 filmillä Saapuminen.

Maaliskuun tv-mainossatoa arvioivat Anne Rusanen SEK & GREY:stä, Jukka Järvinen Mainostoimisto Fabrikista, Matti Mattila Familystä sekä Minna Liukkonen Faster Horsesta.

Kuukauden Parhaat Sekunnit -ohjelma MTV Spotissa osoitteessa mtv.fi/spotti/kps.

KUUKAUDEN PARHAAT SEKUNNIT
HUHTIKUU 2014

AIRO- JA ÄYSKÄRIMUSEO

Mainostaja LIDL SUOMI KY
Toimitusjohtaja LAURI SIPPONEN
Ostojohtaja TIMO HANSIO
Mainonnan operatiivinen päällikkö CHRISTIAN SAUKKOLA
Mainospäällikkö SEPPO NIEMELÄ
Mainostoimisto HASAN & PARTNERS
Asiakkuusjohtaja TOMI KINNUNEN
Projektipäällikkö MIKKO ROSVALL
Luova johtaja EKA RUOLA
Suunnittelija & AD JOONA VILJANEN
Suunnittelija & Copywriter KARI PUUMALAINEN

Tuotantoyhtiö OTTO PRODUCTION
Ohjaaja RAGNAR JANSSON
Tuottaja ARI LAITINEN & RISTO NIKKILÄ
Leikkaaja ANTONY BENTLEY

Mediatoimisto VIRTA
Account Manager MINNA AHLSTEN
Head of Broadcast JIRKA RAUTAVIRTA

Kuukauden Parhaat Sekunnit -kilpailusta

Kuukauden Parhaat Sekunnit on MTV:n ja Markkinointiviestinnän Toimistojen Liiton (MTL) yhteinen mainoskilpailu, jossa vaihtuvajäseninen raati arvioi edellisen kuukauden aikana ensiesityksensä saanutta tv-mainontaa. Kuukauden Parhaat Sekunnit on palkinnut ajankohtaista, idealtaan ja toteutukseltaan onnistunutta tv-mainontaa vuodesta 1994 lähtien.