Valtakunnalliseen nuorten piirtäjien julkkiskarikatyyrikilpailuun lähetettiin yhteensä 104 kilpailutyötä. Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta SKARPIT (Grafia ry) järjesti kilpailun nyt toista kertaa. Raati Kimmo Pälikkö, Teppo Järvi ja Teuvo Salminen valitsi piirrosten joukosta kolme palkintotyötä ja kolme kunniamainintaa. Näiden lisäksi raati valitsi 14 parasta karikatyyriä, jotka ovat palkittujen lisäksi esillä näyttelyssä.

”Työt olivat yllättävän hyviä, kun ottaa huomioon, että moni nuori piirsi vasta ensimmäistä karikatyyriään. Kilpailun parhaiden piirrosten taso oli jo erittäin korkea, kuten kolme parhaiksi valittua osoittavat”, kertoo kilpailutöitä arvoineen raadin jäsen Teuvo Salminen.

Kilpailua varten laadittiin uutta oppimateriaalia karikatyyripiirtämisestä. Tarkoitus on antaa nuorille ohjeita ja opetusta karikatyyrien piirtämisessä ja löytää lupaavia kykyjä.

Palkitut

1. palkinto Elli Horelli, Tyryn koulu, Valkeakoski
2. palkinto Meri Toivanen, Kajaanin lukio
3. palkinto Terhi Mikkonen, Kainuun ammattiopisto

Palkitut saavat taidetarvikepaketit taidetarvikkeiden maahantuoja Hanart Oy:ltä.

Kunniamaininnat
Jutta Mikola, Kosken seudun yläaste
Sini Salo, Kainuun ammattiopisto
Mona Pellikka, Maijamäen koulu, Raisio

Näyttelyyn valittiin lisäksi seuraavien piirtäjien työt
Elli Rahkonen, Essi Tarkiainen, Pihla Piirainen, Aleksiina Vesterbacka, Jere Sivonen, Saara Sahlström, Veera Mäenpää, Emma Viitanen, Kirsi Järvilehto, Jussi Kärnä, Taru Aherikko, Emmi Happo, Heidi Heikkinen, Katri Peltonen