Leijonaradion ohjelmisto koostuu popista, rockista, dancesta, elektronisesta, hip-hopista sekä R&Bstä.

Leijonaradiossa tulee olemaan vähän mainoksia, perustajat kertovat.  ”Koska kanavamme lähettää mainoksia vain vähän, ei kanavalla ole myöskään radiomainostuloja. Tämän vuoksi haemme joukkorahoitusta, ja tällä katetaan vain radioasemasta aiheutuvat kustannukset. Palkkoja emme nosta, joten kulut muodustuvat ainoastaan radiotoiminnasta (laitteet, tilat, musiikki, Teosto, Gramex, radiomastojen vuokrat jne.)”, he kertovat sivuillaan.

Riippuen saadusta joukkorahoituksen määrästä, radiokanava tulee kuulumaan netissä eri laitteilla, mutta mahdollisesti myös normiradiossa niin kotona, työpaikalla kun autossakin. Haetuilla minimirahoituksilla kanava toimii netissä, mutta mikäli yllämme päätavoitteen, kanava kuuluisi myös normiradiossa usealla eri paikkakunnalla, kuten esimerkiksi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella ja Oulussa sekä näiden kaupunkien naapurikunnissa.

Haetuilla summilla radion kustannukset on maksettu vuodeksi (12kk) eteenpäin, ja sen jälkeen radion rahoitus järjestetään pääasiassa nettisivuille myytävällä mainostilalla (vielä ei onnistu kun ei ole esittää kävijämääriä).

Yhtiön perustajana on Mikael “Bobo” Vainio. Hän on toiminut lähinnä mainostuotteiden parissa, mutta samalla on tullut järjestettyä myös ravintolabileitä. Kiinnostus radiotoimintaan alkoi jo pikkupoikana, kun Kouvolassa starttasi yksi Suomen ensimmäisistä paikallisradioista, SBC-Radio. SBC-Radiosta on ponnahtanut julkisuuteen mm. Henkka Hyppönen ja Antti Haajanen. Paikallisradiotoiminta mullisti tuolloin koko radiokulttuurin Suomessa, sillä tämän jälkeen Ylen monopoli alkoi murenemaan. Yle oli tuolloin kaavoihin kagistunut ja jäykkä, eikä taajuuksilta juuri musiikkiteeveen musiikkia kuulunut.

”Olen kerännyt radiotoiminnan käynnistämiseen hyvän porukan, ja kaikki ovat mukana täysillä ja ilman korvausta, eli palkkaa. Aluksi radiota pyöritetään 4-5 ihmisen voimin, mutta mikäli kanavastamme tulee kilpailija myös isojen toimijoiden mielestä, suunta on sen jälkeen vain ylös… ylös… ylös! Tarkoitus ei ole matkia muita kanavia, vaan tarkoitus on tehdä ohjelmaa muista piittaamatta, kunhan vain kuulijat tykkäävät”, hän kertoo.

Apuna radiotoiminnassa on mm. musiikki- ja tekniikka-alan ammattilaisia, joten ammattitaidosta homma ei jää kiinni. Radion pyörittäminen tulee viemään hurjasti aikaa, sillä tarkoitus on pysyä jatkuvasti aallon harjalla ja löytää maailmalta ne suurimmat hitit jo ennen muita. Tämä on maailman paras vakavasti otettava harrastus, josta voi tulla jonakin päivänä myös oikea työ.