”Meillä on tässä kaksi hienoa brändiä: Tivi ja Tietokone. Jommankumman nimellä tullaan todennäköisesti jatkamaan. Kuuntelemme nyt herkällä korvalla asiakkaita”, sanoo Talentumin Suomen lehtiliiketoiminnan johtaja Tuomas Hämäläinen.

Tivi on tähän saakka ilmestynyt tabloid-muodossa kahdesti kuussa. Tietokone puolestaan on kerran kuussa ilmestyvä aikakauslehti. Uusi lehti tulee muistuttamaan ulkoasullisesti enemmän jälkimmäistä, sillä se on aikakauslehti. Uuden lehden ensimmäinen numero tulee ulos kesäkuun puolivälissä.

Muodonmuutoksen taustalla on halu palvella ICT-sektorin asiakkaita aiempaa paremmin. Uudistettu lehti on suunnattu paitsi alan ammattilaisille myös henkilöille, jotka hyödyntävät tietotekniikkaa työssään.

”ICT-lehtien uudistus on ollut pöydällä pitkään. Uudistusta on kaavailtu viime syksystä lähtien, kun Talentum hankki Tietokone-lehden Sanoma Magazinesilta. Tietokoneen ja Tivin lukijoissa on paljon yhteneväisyyksiä, joten suunta on luonnollinen. Uudesta lehdestä tulee ICT-alan ehdoton ykkösmedia. Se on selvä tavoite, johon myös yllämme”, sanoo Hämäläinen.

Talentumissa tehdään paraikaa selvitystä siitä, mihin suuntaan lukijat haluavat uutta lehteä kehitettävän. Uuden lehden on tarkoitus käsitellä muun muassa ICT-alan ajankohtaisia teemoja sekä liiketoimintaa. Talentumin ICT-lehtien päätoimittaja Mikko Torikka lupaa, että esimerkiksi laitetestaukset säilyvät lehdessä. Harvempi julkaisuväli mahdollistaa Torikan mukaan sen, että juttuihin ehditään käyttää enemmän aikaa ja lopputulos on viimeistellympi.

Lehtien yhdistymisen myötä alan harrastelijoita pyritään ohjaamaan aiempaa enemmän heille suunnatun, Talentumin kustantaman MPC-lehden pariin.

Tivin ja Tietokoneen toimitukset yhdistyvät muutoksen myötä. Myös yhteistyö MPC:n toimituksen kanssa tiivistyy.