”HeiaHeia edistää hyvinvointia niin yksilötasolla kuin yrityksissä viihteellisellä, yhteisöllisellä teknologiatuotteellaan. Meillä on jo nyt satoja yritysasiakkaita kymmenissä maissa – rahoituksen avulla saadaan isompi vaihde päälle ratkaisumme kansainvälisessä kaupallistamisessa”, kertoo HeiaHeian toimitusjohtaja ja perustajaosakas Jussi Räisänen.

Kierroksen sijoittajat ovat kotimaisia yrityksiä ja yksityishenkilöitä, kierroksen pääosan järjestelijänä toimii suomalainen Wallstreet Financial Services -finanssipalveluyhtiö.

”HeiaHeia eli H2 Wellbeing Oy on ensimmäinen listaamaton yhtiö, johon sijoitamme uudella kotimaisia startup- ja kasvuyhtiöitä varten kehitetyllä konseptillamme. Rahoitusjärjestely onnistui loistavasti: asiakkaidemme kiinnostus sijoittaa kanssamme HeiaHeiaan ylitti odotuksemme, kertoo Wallstreet-konsernin toimitusjohtaja Pauli Mäenpää.

HeiaHeia on myös saanut Tekesin Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoitusta, jonka tavoitteena on nopeuttaa lupaavimpien pienten yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

HeiaHeia lanseerattiin ilmaisena kuluttajapalveluna, jolla on Suomessa jo yli 250 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Palvelu laajeni kuitenkin nopeasti myös yrityskäyttöön. ”HeiaHeiahan on alkujaan kehitetty omaan käyttöömme. Myös yritystuotteen kehitimme asiakkaiden tarpeisiin: pian ilmaisen version lanseerauksen jälkeen aloimme saada toiveita yrityskäyttäjiltä. HeiaHeialla yritykset voivat helposti organisoida monipuolisia hyvinvointiohjelmia sekä seurata niiden tuloksia; ominaisuuksissa on panostettu myös viestintään sekä vaikkapa valmennusten toteuttamiseen. Yritystuotteessakin oleellista on kuluttajapuolella opittu käytön helppous ja pelillisyys: tarkoituksena on saada kaikki mukaan.”, kertoo HeiaHeian tuotteesta vastaava perustajaosakas Olli Oksanen. ”Yrityksillä on hyvin moninaisia tarpeita, joiden perusteella tuotetta jatkuvasti kehitetään: esimerkiksi Yhdysvalloissa HeiaHeiaa on menestyksekkäästi käytetty painonpudotushaasteisiin, työpäivän aktivointiin ja terveellisen syömisen edistämiseen.”

HeiaHeia on otettu kaupallisesti käyttöön jo sadoissa yrityksissä kymmenissä eri maissa. Asiakasluettelosta löytyy niin pk-yrityksiä kuin tuhansien työntekijöiden organisaatioitakin, joukossa muun muassa Nordea, Johnson & Johnson, PepsiCo, Ruotsin suurin vakuutusyhtiö Folksam sekä Suomen Puolustusvoimat. HeiaHeian yhteistyökumppaneita ovat mm. eläkevakuutusyhtiöt ja valmennusorganisaatiot. ”Yritykset etsivät nykyaikaisempia, edullisia ja toisaalta tehokkaita tapoja kehittää hyvinvointia ja samalla parantaa työilmapiiriä. Jo nyt HeiaHeialla on asiakkaita Kotkasta Kaliforniaan ja lisää tulee koko ajan”, kuvailee Räisänen. ”Kumppaniemme kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme laajempia kokonaisuuksia, vaikkapa valmennusohjelmia.”

HeiaHeian tavoitteena on olla maailmanlaajuisesti johtava hyvinvoinnin ja terveiden elämäntapojen edistämisen apuväline yrityksissä ja muissa organisaatioissa. ”Työnantajilla on aivan keskeinen rooli hyvinvoinnin edistämisessä, koska vietämme työn parissa niin paljon aikaa. HeiaHeian missio on auttaa yrityksiä onnistumaan paremmin tuossa tehtävässä”, kertoo Räisänen. ”Aiomme lähivuosina parantaa hyvinvointia tuhansissa yrityksissä maailmanlaajuisesti. Samalla tästä on tietysti tarkoitus tehdä merkittävää liiketoimintaa ja viedä maailmalle suomalaista hyvinvointiosaamista.”

HeiaHeia tulee panostamaan voimakkaasti kansainväliseen kasvuun. ”Hyvinvoinnin edistäminen yrityksissä on globaali trendi ja asiakaskuntamme on jo nyt hyvin kansainvälistä, vaikka olemme toimineet pitkälti Suomesta käsin. Kasvutavoitteemme edellyttää aktiivista näkyvyyttä ulkomailla sekä yhteistyökumppanuuksien rakentamista. Tärkeimpiä suuntia meille ovat Yhdysvallat, Pohjois-Eurooppa sekä Iso-Britannia ja nyt nostettava rahoitus mahdollistaa ihan erilaisen läsnäolon näillä markkinoilla”, kertoo Räisänen.

Lue tiedote