TS-Yhtymä on alan suurin työnantaja alueella. Konsernin yhtiöt kustantavat maakunnassa seitsemänpäiväisiä Turun Sanomia ja Salon Seudun Sanomia sekä kahdeksaa kaupunki- ja paikallislehteä. Vakavaraisen ja kannattavan konsernin sanoma- ja paikallislehdissä on käyty viime vuosien aikana useita yt-neuvotteluja. Parhaillaan Turun Sanomissa ja Salon Seudun Sanomissa käydään neuvotteluja, jotka saattavat johtaa mittaviin irtisanomisiin.

Säästöjen yhteydessä puhutaan toistuvasti laadun parantamisesta ja paikallisuuteen panostamisesta. TSY uskoo, että juuri näillä toimilla turvattaisiin lehtien tulevaisuus, ei ammattitaitoisia toimittajia irtisanomalla.

TSY toivoo, että työnantaja ei enää järkytä toimitusten työrauhaa. Laadukkaiden lehtien julkaiseminen tulevaisuudessakin edellyttää henkilöstön osallistumista kehitystyöhön. Tämä ei ole mahdollista irtisanomisuhan alla. Pelko työpaikan menettämisestä pelkästään murentaa työhön sitoutumista.

Turun Sanomalehtimiesyhdistys on Suomen Journalistiliiton jäsenyhdistys, joka toimii Varsinais-Suomen alueella. Yhdistyksellä on noin 510 jäsentä.

TS:n uutinen

Uutinen ulosmarssista