Aamulehden uudistus on toteutettu yhdessä lukijoiden kanssa. Yli 1000 ihmistä osallistui tabloidin suunnitteluun Aamulehden järjestämällä kiertueella ympäri maakuntaa, Owela-verkkofoorumissa ja monissa lukijatyöpajoissa.

Alma Aluemedian ulkoasupäällikön Stefani Urmaksen mukaan lukijoiden näkemykset ja toiveet vaikuttivat merkittävästi uuden lehden rakenteeseen, ulkoasuun ja uutispainotuksiin.

Uudistus ei vaikuta Aamulehden tilaushintoihin tai irtonumeron hintaan.

Viimeinen broadsheet-kokoinen Aamulehti ilmestyi maanantaina 31.3.2014. Aamulehti on ilmestynyt vuodesta 1881 lähtien. Sen painetun lehden lukijamäärä on arkisin 270 000 (Levikintarkistus 2013). Aamulehti kuuluu Alma Aluemedia -yksikköön ja osallistuu myös 12 maakuntalehden yhteishankkeeseen, jonka suunnittelu on parhaillaan käynnissä ja jonka nimeksi on tulossa Lännen Media. Lännen Media alkaisi perustamisensa jälkeen tuottaa yhteistä valtakunnallista- ja ulkomaanaineistoa osallistujalehdilleen.