Kun vielä vuonna 2006 vain joka kymmenes venäläisistä käytti nettiä säännöllisesti, vuoteen 2013 mennessä yli puolet kansasta vieraili verkossa ainakin kerran viikossa. Ilmiö hakee vertaistaan koko maailmassa.

Lisäksi venäläisten on todettu olevan keskimääräistä innokkaampia nettikaupan käyttäjiä ja suhteessa väkilukuun venäläiset ovat peräti maailman ahkerimpia bloggaajia.

Printtimainonnassa taas on sävyeroja kotimaiseen verrattuna. Tutuin tapa on yksinkertaisesti ostaa ilmoi- tus lehteen. Toinen tapa on ostaa maksullinen juttu eli advertoriaali – tähän ollaan tulossa myös Suomessa enemmän ja enemmän. Kolmas tapa on tiedottaa mielenkiintoisista, ajankohtaisista asioista paikalliselle medialle, jotka sitten kirjoittavat jos uutiskynnys ylittyy – tai esimerkiksi tiedotustilaisuuden tarjoilu sattuu miellyttämään. Venäjällä ei aina tehdä yhtä ammattitaitoista journalismia kuin Suomessa, mutta on silti turha luulla että mikä tahansa uutinen lyö mediassa läpi.

Lisää aiheesta