”Kasvu on erittäin nopeaa”, ISTV:n kanavajohtaja Hanna Kouri kertoo. Erityisen nopeaa kasvu on mobiilissa. ”Online-videoiden etu lineaariseen televisioon verrattuna on se, että katsojat voivat seurata videosisältöjämme missä, milloin ja millä laitteella haluavat”, Kouri toteaa.

”Liikkuva kuva on olennainen osa monikanavaista strategiaamme. Rikastamme artikkeleita videoilla verkossa ja tuotamme omia online-ohjelmia, joista suosituimmat tavoittavat satoja tuhansia katsojia”, Ilta-Sanomien kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja kertoo.

ISTV:n videosisällöt kattavat kaikki Ilta-Sanomien aihealueet: uutisista viihteeseen ja urheilusta lifestyleen.

”ISTV:n online-videosisällöt eivät ole sidottu lähetysaikoihin, kestoon tai ohjelmakarttoihin, mikä tekee toiminnastamme ketterää. Haluamme tarjota ISTV:n katsojille kiinnostavinta videosisältöä joka päivä ympäri vuorokauden. Säännöllisten ohjelmien lisäksi teemme suoria lähetyksiä aina heti kun tapahtuu”, Hanna Kouri kertoo. Esimerkiksi Ukrainan kriisistä ISTV aloitti suoran lähetyksen paikan päältä heti mellakoiden puhjettua ja on tehnyt aiheesta live-studiota koko kriisin ajan.

ISTV on mobiilin lisäksi Ilta-Sanomien tärkeimpiä kehityshankkeita. ISTV:llä on oma toimitus, joka keskittyy pelkästään tekemään videosisältöjä verkkoon. Lisäksi kaikki Ilta-Sanomien toimitukset tekevät myös videosisältöjä. ”Parhaat toimittajamme ovat ISTV:n kehityksen myötä kasvaneet täysverisiksi videoreporttereiksi”, Sadeoja kuvailee Ilta-Sanomien nopeaa muutosta iltapäivälehdestä monikanavaiseksi mediaksi.

”Myös Sanoman resurssit tuovat meille kilpailuetua: käytössämme on suorien lähetysten tekemiseen lähetysautot sekä studio-ohjelmia varten neljällä robottikameralla varustettu HD-studio. Henkilökuntaamme kuuluu todellisia tv-toiminnan ammattilaisia”, Kouri sanoo.

”Online-videot ovat yksi sanomalehtien nopeimmin kasvamista ansaintamuodoista ja Ilta-Sanomat panostaa vahvasti siihen, että se on myös tulevaisuudessa online-videoiden edelläkävijä Suomessa”, Sadeoja summaa.