Varapuheenjohtajat ovat toimitusjohtaja Esa Rautalinko, Vaasan Group ja toimitusjohtaja Ulla Savén, Cederroth. Uusina hallituksen jäseninä aloittavat toimitusjohtaja Antti Korpiniemi, Berner, toimitusjohtaja Elisa Markula, Gustav Paulig, johtaja Harri Miettinen, SOK sekä toimitusjohtaja Jorma Rauhala, Ruokakesko.

Iso rakenteellinen muutos painetuista medioista digitaalisiin kanaviin, erityisesti mobiiliin, on jatkunut ja voimistunut. Sähköisten medioiden 47,1 prosentin osuus mediamainonnasta hätyyttelee jo painettujen medioiden asemaa (49,5 %). Tiedämme asiakkaistamme yhä enemmän, mutta tietoa pitää pystyä analysoimaan jatkuvasti, ei vain muutamia kertoja vuodessa, ja tiedot on osattava kääntää asiakassuhteen hyödyksi. Asiakasta on opittava kuuntelemaan monin eri tavoin, toteaa Mainostajien Liiton hallituksen puheenjohtaja Ari Rahkonen.

– Uuden markkinointiviestinnän vuoden jo alettua haluan muistuttaa mainostavia yrityksiä siitä, että niiden kannattaa nyt kartoittaa ja jäsennellä omat tarpeensa, keskustella palveluntarjoajien ja mediatalojen kanssa sekä kilpailuttaa niitä. Järkevästi toimien samalla rahalla voi saada paljon enemmän aikaan. Tinkiminen markkinointiviestinnästä on lyhytnäköistä, sillä kaikki viestintä asiakkaiden suuntaan antaa samalla positiivisen viestin omalle henkilöstölle. Tällaisia signaaleja tarvitsemme edessä olevan vuoden aikana, sanoo Rahkonen.

Mainostajien Liiton hallitus 2014

Toimitusjohtaja Ari Rahkonen, Microsoft Oy, puheenjohtaja
Toimitusjohtaja Esa Rautalinko, Vaasan Group Oy, varapuheenjohtaja
Toimitusjohtaja Ulla Savén, Cederroth Oy, varapuheenjohtaja
Johtaja Rauno Hiltunen, Valio Oy
Toimitusjohtaja Erkki Järvinen, Tikkurila Oyj
Toimitusjohtaja Antti Korpiniemi, Berner Oy
Varatoimitusjohtaja Topi Manner, Nordea Pankki Suomi Oyj
Toimitusjohtaja Elisa Markula, Oy Gustav Paulig Ab
Johtaja Harri Miettinen, SOK
Toimitusjohtaja Tapio Pajuharju, Lumene Oy
Toimitusjohtaja Pekka Rantala, Oy Hartwall Ab
Toimitusjohtaja Jorma Rauhala, Ruokakesko Oy
Toimitusjohtaja Tommi Rytkönen, Nooa Säästöpankki Oy
Toimitusjohtaja Leena Syrjälä, Nanso Group Oy
Toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, Diacor terveyspalvelut Oy

Liiton toimitusjohtaja on oik.kand., ekonomi Ritva Hanski-Pitkäkoski.