”Uudet sovellukset tukevat aiempaa monipuolisempaa ja rikkaampaa kerrontaa sekä erilaisia journalismin muotoja. Kasvatamme ja kehittämme vahvasti HS TV:n videotuotantoamme ja verkkografiikkaa. Myös näyttävät kuvakoosteet saavat uusissa sovelluksissa arvoisensa ympäristön”, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo.

Kaikilla sovelluksilla voi lukea HS.fi:n tuoreita uutisia sekä Päivän lehteä, joka on mobiililaitteelle räätälöity versio aamun Hesarista. iPad-sovelluksesta löytyvät lisäksi näköisversiot Helsingin Sanomista, Nyt-liitteestä, Kuukausiliitteestä sekä nyt myös HS Teema -aikakauslehden helmikuun numero. Android-sovellukseen näköislehdet tulevat maaliskuun aikana. Android-käyttöjärjestelmän laitteita on myyty Suomessa jo yli 500 000.

”Odotamme uusilta sovelluksilta paljon. Suunnittelutyössä on otettu huomioon käyttäjien toivomukset. Tuomme tablet-lehtiin esimerkiksi paljon toivotun palstoitetun taiton. Kaikissa sovelluksissa toimivat myös uutisilmoitukset, joten käyttäjä saa tärkeimmistä uutistapahtumista viestin suoraan laitteeseensa. Myös navigointiominaisuuksia on parannettu”, sovellusten uusimisesta vastannut kehityspäällikkö Samuli Jakobsson kertoo.