Suomen Kuvalehden päätoimittaja Tapani Ruokanen, 62, siirtyy työsopimuksensa mukaisesti eläkkeelle elokuussa 2014 työskenneltyään lehden palveluksessa yli 25 vuotta, ja siitä päätoimittajana yli 18 vuotta.

Pernaa aloittaa työnsä Suomen Kuvalehdessä 1.3.2014 ja keskittyy kevään ajan Suomen Kuvalehden brändin ja toimitustyön tulevaisuuden suunnitteluun. Vastaavan päätoimittajan tehtävä alkaa elokuussa.

Ville Pernaa on valtiotieteiden tohtori sekä poliittisen historian ja journalistiikan dosentti. Hän on Kanavan päätoimittajan tehtävän lisäksi toiminut Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajana vuodesta 2007. Hän on tutkinut muun muassa politiikan ja median suhteita sekä julkaissut näistä aihepiireistä useita kirjoja, esimerkiksi Yle Uutisten 50-vuotishistoriateoksen.

Ville Pernaa on yksi Suomen johtavista politiikan asiantuntijoista. Hän on toiminut Yleisradiossa politiikan kommentaattorina vuodesta 2007 ja työskennellyt Yle Uutisissa erikoistutkijana 2008−2009. Parhaillaan Pernaa työstää Suomen Kuvalehden 100-vuotishistoriateosta, joka julkaistaan lehden juhlavuonna 2016.