– Mediamarkkinoita jaetaan nyt uudelleen ja tässä rytäkässä me haluamme kasvaa ja kehittyä. Siksi ostamme lajinsa parhaita aikakauslehtiä ja yhteisömedioita ja toivotamme lämpimästi tervetulleeksi uudet osaajat yhteisöömme. Tästä lähtien kauttamme tavoittaa suomalaiset naiset. Kaupan jälkeen jopa 1,8 miljoonaa naiskontaktia kuukaudessa, sanoo Aller Media Oy:n toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä.

Suomen Bonnierin aikakauslehtiliiketoiminnan henkilöstöstä valtaosa siirtyy Aller Median työntekijöiksi 28.2.2014 alkaen. Siirto koskee kaupan kohteena olevissa julkaisuissa työskenteleviä henkilöitä.

– Life style -lehtien markkina on Suomessa kovin erilainen kuin muissa Pohjoismaissa erityisesti tilaajien osalta. Siksi uskon, että Allerilla on suurempana toimijana paremmat edellytykset kasvattaa luomiamme vahvoja naisten brändejä, sanoo Bonnier Publications Oy:n hallituksen puheenjohtaja Niels Jespersen.

– Olemme luoneet monia uusia asioita alalle, kuten konseptityökaluja ja osallistavaa yhteisöllisyyttä. Digimyyntimme kasvaa, ja meillä on sisältömarkkinoinnin etumatka. Printtimarkkina on tässä tilanteessa kuitenkin pienelle yksikölle ahdas, oli se kuinka luova tahansa. Tämä ratkaisu antaa brändeille tilaa kasvaa, toteaa Bonnier Publications Oy:n toimitusjohtaja Marjaana Toiminen.

Allerilla on nyt Suomen sosiaalisin aikakausmediakokonaisuus. Kaupan myötä Allerilla on 2,9 miljoonaa aikakauslehtien lukijakontaktia kuukausittain. Pelkästään verkossa kontakteja on 1,8 miljoonaa joka viikko.

Bonnier Publications julkaisee Suomessa jatkossa vain erikoisaikakauslehtiä, kuten National Geographicia ja Historiaa.

Kaupasta tiedotettiin Allerin ja Bonnierin henkilökunnalle tänään. Muutto yhteisiin tiloihin tapahtuu vaiheittain maaliskuun loppuun mennessä.