Yhteistoimitus hoitaa jatkossa lehtien politiikan, talouden ja yhteiskunnallisen uutisoinnin. Yhteistoimitus palvelee kahtatoista sanomalehteä neljänkymmenen toimittajan voimin.

– Lehdet ja kustannusyhtiöthän ovat STT:n omistajia. Tietysti STT:n rooli on tulevaisuudessa sen mukainen, miten omistajat haluavat sen toimivan, Lääkkölä toteaa Radio Perämerelle antamassaan haastattelussa.

Lääkkölän mukaan yhteistoimituksen perustaminen ei tarkoita STT:n loppumista.

– Mutta se saattaa tietysti tulevaisuudessa aiheuttaa STT:n toiminnan uudelleen suuntautumisen. Lähtökohtaisesti ajatellaan, että kansallinen uutistoimisto on Suomessa jatkossakin hyvin tarpeellinen, Lääkkölä jatkaa.

Hämeen Sanomien päätoimittajan Pauli Uusi-Kilposen mukaan yhteinen valtakunnallinen uutistuotanto antaa lehdille lisää voimavaroja oman alueensa paikallisten uutisten seuraamiseen ja laadun parantamiseen.

– Kun me saamme yhteistoimituksesta ulkomaanuutiset tai kansainvälisten urheilukisojen uutiset painovalmiina sivuina, vapautuu täällä Hämeenlinnassa useita henkilöitä oman, paikallisen sisällön tuottamiseen, hän sanoo.

Kaikki yhteistyössä mukana olevat lehdet ovat myös Suomen Tietotoimiston STT:n asiakkaita. Pauli Uusi-Kilponen arvelee STT:n uutisten käyttämisen vähenevän lehdessä. Hänen mukaansa Lännen Media tuottaa enemmän asioita taustoittavia ja tutkivia lehtijuttuja, kuin perinteisiä uutistoimiston uutisia.